Nikdy nevyhazujte mandarinkové slupky, pomohou vám při chřipce i nachlazení

Všichni milujeme mandarinky. Jsou to chutné a osvěžující citrusové plody plné výživných látek, včetně flavonoidů, vitamínu C a A, kyseliny listové a draslíku. Tyto zdravé složky přispívají ke zdraví všech částí našeho těla, od buněčné DNA přes kosti až po srdce. Jsou srovnatelné s pomeranči, ale obsahují ještě více vitamínu A a železa, o něco méně vitamínu C.

Budete potřebovat následující ingredience:
- 500-600 g citrusové kůry
- 300 – 400 ml vody
- 1 lžička soli
- 350 g cukru
- 350 ml vody
- cukr na obalení
Postup:
Omytou kůru nakrájíme na malé kousky. Dřeň je hořká. Můžeme ji odstranit, hořkost se také odstraní varem. Zalijeme studenou vodou, zakryjeme a necháme do druhého dne. Poté přidáme lžičku soli a přivedeme k varu, povaříme. Mezitím smícháme cukr a vodu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí, přidáme slupky a opět vaříme, dokud se cukr netáhne. Jednotlivé kousky kůry vybíráme a obalujeme v hrubém cukru. Použijte dvě vidličky, vyhnete se tak lepivému nepořádku. Rozložíme je na talíř nebo misku a sušíme asi dva dny. A je to! Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě. Spotřebujte do jednoho týdne, pokud máte na kuchyňské lince nebo do měsíce, pokud uchováváte v lednici. Vychutnejte si domácí mandarinkové bonbony.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos









