JídloZdraví

Využijte sílu zelí: Domácí bylinná léčba, která vyčistí vaše střeva i játra

Dnešní bylinná léčba nám ukáže potenciál zeleniny, kterou jistě velmi dobře znáte. Určitě jste věděli, že zelí je velmi zdravé, ale věděli jste, jak moc? Zde vám přinášíme fakta, která vám ukáží, že zelí je všelék, který působí skvěle na náš organismus v mnoha směrech.

Zelí patří mezi nejvyužívanější zeleninu, kterou najdete snad v každém obchodu s potravinami a někteří i na své zahradě. Obsahuje silné léčivé látky, které pomáhají při léčbě rakoviny a také účinně bojují s žaludečními vředy. Tato zelenina obsahuje vysoké množství vitaminů B1, B6, C, U, K a E, dále vlákniny a mnoho minerálních látek, jako je hořčík, jod, želeno, selen a vápník. Syrové zelí má mnoho vitamínu U, který pomáhá při posílení stěn žaludku a zvyšuje jeho regeneraci. Tato vlastnost je mimořádně užitečná pro léčbu a prevenci proti vředům.

zelí

Syrové zelí také obsahuje vysoký obsah chlóru a síry, kteří jsou velmi užiteční v boji proti střevním zánětům a pomáhají tělu odplavit toxiny nahromaděny ve střevech.

Zelí také dokáže snížit krevní tlak a hladinu cholesterolu. Spolu se všechny antioxidanty, které obsahuje zelí, vám pomůže zvýšit imunitu, očistí játra a podpoří správnou funkci střev. Ale také se dá využít při léčbě artritidy. Selen v zelí je minerální látka, které pomůže v boji proti bolesti kloubů a zánětů způsobených v důsledku nemoci artritidy.

Připravte si léčivý nápoj ze zelí

Zelí je bezpochyby součástí zdravé výživy a pokud se snažíte shodit nějaké kilo ze své váhy, vyzkoušejte tento nápoj.

Na nápoj budete potřebovat:

  • 1 šálek vody
  • 1 malé zelí nebo ½ velkého zelí
  • 1 lžíci aloe vera
  • ½ lžíce strouhaného zázvoru
  • snítek máty

Všechny ingredience vložte do mixéru a vytvořte husté smoothie. Než začnete nápoj užívat, nezapomeňte ho přecedit ho přes nějaké síto nebo filtr. Nápoj se svojí velmi nízkou kalorickou hodnotou vám pomůže při hubnutí a ještě bude blahodárně působit na vaše trávení. Pro lepší výsledky nápoj pijte po dobu jednoho týdne.

Nebojte se zelí tedy zařadit do svého jídelníčku, ideálně v syrovém stavu. Uvidíte, že vám pomůže cítit se lépe a zredukovat přebytečný tuk v těle.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button