JídloPrevenceRady a tipyZdraví

Okurková voda – proč je dobré ji pít

Čerstvá voda s okurkou je trendem, který si zamilovala velká část populace. Proč je dobré do vody přidávat okurku? Okurka ve skutečnosti obsahuje velkou řádku vitamínů, minerálů a vlákniny, které jsou nezbytné pro naše tělo. Když necháte okurku chvíli louhovat ve vodě, začne tyto cenné látky vypouštět a vy místo obyčejné vody pijte vitamínovou bombu.

Zdravotní výhody okurkové vody

Okurka je bohatá na flavonoidy, vitamín B1, C a K, mangan, kyselinu pantotenovou, draslík, měď fosfor a jiné. Díky těmto látka je okurková voda přínosná pro:

  • Vyplavení škodlivých toxinů z těla a pomoc při rozpouštění ledvinových kamenů.
  • Dodání do těla potřebných vitamínů a minerálů, které podpoří značnou část funkcí v těle.
  • Boj s rakovinou. Molekuli okurky pomáhají zastavit šíření rakovinných buněk, především při zasažení prsu, vaječníku, dělohy a prostaty.
  • Skvělou hydrataci. Okurková voda dodá do těla látky, které podporují maximální hydrataci buněk.
  • Správnou funkci trávicího systému. Okurková voda přispívá k dobrému zažívání, správnému trávení a vyprazdňování.
  • Regulaci krevního tlaku.
  • Zlepšení zdraví mozku. Fisetin, který je obsažen v okurce, má protizánětlivé vlastnosti a přispívá ke lepší mozkové činnost a paměti.
  • Zlepšení stavu kůže a svalů. Oxid křemičitý z okurky podpoří a vyživí kůži a svaly.

Okurkovo-citrónová voda

Na tento nápoj budete potřebovat:
  • ½ okurky
  • 1 citrón
  • hrst lístků máty
  • špetka soli
Postup:

Okurku a citrón omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které vhodíme do skleněné láhve, nebo keramické nádoby. Mátu nasekáme a se solí rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme k okurce a citrónům a zalijeme vodou. Pro ledové osvěžení lze přidat led.

Účinnost tohoto nápoje:

Citrón pomáhá při redukci váhy a optimalizuje tvorbu a přenos žluči. Chladivý účinek máty uvolňuje břišní svaly a trávicí ústrojí.

Zelený okurkový nápoj

Na tento nápoj budete potřebovat:
  • ½ okurky
  • 10 kuliček zelených hroznů
  • ½ limetky
  • pepř
Postup:

Okurku, limetku a hroznové víno omyjeme. Limetku a okurku nakrájíme na tenká kolečka, hroznové víno rozpůlíme. Vše vložíme do jedné sklenice a zalijeme vodou. Před podáváním posypte nápoj špetkou čerstvě mletého pepře.

Účinnost tohoto nápoje:

Tento nápoj má skvělý vliv na vaši pokožku. Hrozny bojují proti dehydrataci a kontrolují hladinu cukrů v krvi. Kromě toho udržují hladinu inzulínu v optimální hladině. Limetka pomáhá správnému chodu trávicího traktu, bojuje proti zácpě a pálení žáhy. Černý pepř podporuje trávení a je dobrým zdrojem vitamínu E.

Okurková voda s jahodami

Na tento nápoj budete potřebovat:
  • 1 okurku
  • 6-7 jahod
  • několik lístků rozmarýnu a máty
  • špetku soli
Postup:

Jahody a okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky se špetkou soli rozdrtíme v hmoždíři. Nakrájenou okurku a jahody spolu s namletými bylinkami vložíme do sklenice a zalijeme čistou vodou. Lze přidat led.

Účinnost tohoto nápoje:

Jahody jsou bohaté na vitamín C, mangan, vlákninu a látky, které mají protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Také pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi. Máta podporuje správné trávení. Rozmarýn je výborným zdrojem vitamínu A, B6, vápníku a draslíku. Má skvělý vliv na paměť a prokrvení celého organismus.

Užijte si zdravé a osvěžující nápoje.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button