PrevenceZdraví

Proč bychom měli pít fenyklový čaj

Fenykl zná většina z nás jako koření, ale ne každý ví, že našemu tělu poskytuje celou řadu zdravotních výhod. Fenyklový čaj se vyrábí drcením semen a louhováním v horké vodě.

Fenykl obsahuje celou řadu tělu prospěšných látek, které mají antioxidační, antibakteriální a protizánětlivé účinky.

Mezi jeho přednosti patří snižování krevního tlaku, zlepšení trávení, detoxikace organismu, podpora při hubnutí a celá řada dalších.

Pojďme si některé z nich více přiblížit.

Spasmolytika – zklidnění žaludku může být prvním krokem k odstranění nevolnosti či zánětu žaludku. Fenyklový čaj pomáhá snížit i křeče v břiše.

Podpora trávení – pomáhá bojovat s plynatostí a tím eliminuje nadýmání a křeče. Zároveň urychluje proces trávení.

Posílení imunitního systému – především díky svým antibakteriálním, antiseptickým a protiplísňovým účinkům.

Pomoc při hubnutí – podporuje činnost ledvin a tím eliminuje zadržování vody, podpoří metabolismus a vaše tělo může rychleji spalovat tuky, reguluje chuť k jídlu.

Detoxikace organismu – fenyklový čaj působí jako čistič krve a jako přírodní diuretikum, čímž podporuje činnost ledvin a tím pádem i vylučování škodlivin z těla.

Snižuje zánět – především při artritidě.

Eliminuje zápach z úst – podporuje trávení, chrání dásně a zuby a to především díky svým antibakteriálním vlastnostem.

POZOR by si při jeho užívání měli dát ti, kdo jsou alergičtí na mrkev a celer, ženy trpící rakovinou prsu nebo podstupující její léčbu.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button