Zdraví

Proč neměli naši prarodiče alergii na potraviny?

Měli prarodiče alergie na potraviny? Myslím, že ne. Máme jasné srovnání s rostoucí epidemií potravinových alergií, zhoršující se u každé generace.

Tak proč naši prarodiče neměli potravinové alergie? Je to opravdu docela jednoduché…

1) JEDLI SEZÓNNÍ JÍDLO

Potraviny pocházely z farem a malých trhů počátkem roku 1900 a jelikož potravinářské konzervační látky nebyly dosud široce používány, jídlo bylo čerstvé. Kvůli nedostatku zpracovaných potravin byla jejich strava jednoduchá, čerstvá a hustě výživná, což jim umožnilo získat výživu, kterou potřebují z jídla.

Pro kojence bylo mléko hodnoceno a bylo vždy čerstvé.

2) JEDLI, KDYŽ MĚLI HLAD

Naši prarodiče se nestali obětí mizivých diet, marketingu potravin, počítání kalorií a dalších škodlivých stravovacích návyků, které jsou dnes populární (částečně proto, že marketingová infrastruktura dosud neexistovala). Z tohoto důvodu měli zdravý metabolismus a jedli podle potřeb a chutí jejich těla.

3) VAŘILI A JEDLI DOMA

Vždy vařili spíš z toho, co měli, nenakupovali rozhodně žádná zpracovaná jídla a stravování v restauracích bylo vzácným luxusem. Štěstí pro naše prarodiče, tyto návyky skutečně zvýšily jejich zdraví.

4) NEZAŽILI GMOS, POTRAVINOVÉ PŘÍDAVNÉ LÁTKY, STABILIZACE A NEMRZNOUCÍ PŘÍSADY.

Potraviny ještě nebyly ošetřeny přísadami, antibiotiky a hormony, které by pomohly zachovat trvanlivost a obohatit tak kapsy výrobců potravin na počátku 20. století na úkor zdraví spotřebitelů.

5) POKUD SE ZVÍŘE USMRTILO, BYLO VYUŽITO CELÉ, VČETNĚ KOSTÍ

Kosti zvířat byly uloženy nebo zakoupeny, aby se vyráběly vývary a polévky.

Tyto potraviny byly ceněny za své léčebné vlastnosti a nikdy se neztratily.

6) NASLOUCHALI SVÉMU TĚLU

Když dostali horečku, čekali na to. Když se cítili nemocní, jedli polévky, bujóny a hodně si odpočinuli. Neměli svého lékaře nebo zdravotní sestru na telefonu a věřili přirozenému léčení mnohem víc, než my dnes. Jejich jídlo bylo lékem, ať už si to uvědomili nebo ne. Doktor se volal pouze ke zlomeninám, nebo životně nebzpečným situacím.

7) TRÁVILI MNOHO ČASU VENKU

Naši prarodiče neměli možnost zůstat uvnitř a hrát si na svých telefonech, počítačích a herních systémech. Měli spoustu povinností, které je nutili hýbat se. Děti měly povinnosti venku, a pokud je neměly, jezdlily na kolech, hrály si na schovávanou nebo třeba skákaly do sena. Čerstvý vzduch, fyzická zátěž a radost z udělaného je nejlepším lékařem!

PROČ MY TRPÍME POTRAVINOVÝMI ALERGIEMI?

Výživa postihuje VŠECHNY buňky v našem těle. Zdraví našich buněk závisí na stravě a životním stylu. Buňky vytvářejí tkáně, tkáně vytvářejí orgány a ty tvoří systém orgánů. Pokud je vaše výživa nedostatečná, plná chemických přísad, barviv a navíc ještě třeba léků, bude trpět integrita každé buňky, tkáně a orgánu ve vašem těle, takže můžete být více citliví na určité potraviny.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button