JídloRady a tipy

Recept: Vynikající veganský mini cheesecake bez sýru

V poslední době si mezi klasickými českými moučníky našly místo i zákusky ze západní kuchyně. Jedním z nich je i vynikající cheesecake, který se běžně vyrábí z tučného sýru a sušenek. Jsou ale ovšem lidé, kteří mléčné výrobky nesmí, nebo je dobrovolně odmítají, a tak si tento chutný dezert dopřát nemohou. My ale máme recept na cheesecake bez jakéhokoliv sýru.

Tento mini tvarohový dortík má krémovou a lehce pikantní chuť. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a výsledek je neskutečně chutný. Tajemství tohoto veganského dezertu je v kokosu. A jaký je recept?

Recept na mini cheesecake

Cheesecake se skládá ze dvou části, z podkladové sušenkové a vrchní krémové.

Na spodní sušenkovou část budete potřebovat:

  • ½ šálku mandlí
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • ½ šálku datlí
  • 2 lžíce strouhaného kokosu.

Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujete na jemnou kompaktní směs. Směs rovnoměrně rozdělte do mini formiček vyskládaných pečícím papírem. Spodní část pořádně uhlaďte a zatlačte a dejte na pár minut do mrazáku.

Na vrchní krémovou část potřebujete:

  • 2 šálky kešu oříšku namočených přes noc
  • šťávu a kůru z 1 limetky
  • 1 šálek kokosového mléka
  • ¼ šálku javorového sirupu

Všechny ingredience vložíme do mixéru a dobře rozmixuje do hladké směsi, která bude mít hedvábnou texturu. Formy vyndejte z mrazáku a rovnoměrně nalijte směs na spodní pevnou krustu. Poté znovu vložte znovu do mrazáku a nechte odpočívat alespoň 3 hodiny. Před podáváním vyndejte dezert alespoň na 10 – 15 minut na pokojovou teplotu. Pro lepší chuť můžete na vrch přidat trochu drceného ořechu a malý kousek limetky.

Cheesekace je velice osvěžující a perfektně doladí jakoukoliv domácí narozeninovou oslavu. A pokud zvolíte tuto mini verzi, nemusíte se bát faux pas, které může nastat při špatném naservírování cheesecaku. Vyzkoušejte sami.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana Novotná

Moje zdraví mi není lhostejné, proto sleduji trendy v oblasti péče a to nejen o zdraví fyzické, ale i duševní. Snažím se získávat nové informace a sleduji nové trendy v oblasti zdravého životního stylu. Velmi ráda zkouším nové recepty a nechávám se inspirovat novými návody a radami.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button