Přírodní léčbaRady a tipyRecepty

Květinová voda z ibišku: její konzumace přináší výhody

Popíjení ibiškové květinové vody nebo ibiškového čaje denně, je vynikající způsob, jak usnadnit hubnutí a zabránit obezitě.

Ibišek obsahuje polyfenoly (zejména antokyany, fenolické sloučeniny a flavonoidy), které podle některých vědeckých studií mohou mít pozitivní účinky na organismus.

Zde jsou ty nejvýznamnější:

Snižuje vstřebávání tuků ve střevě a pomáhá spalovat nahromaděný tuk v těle

Vlastní některé geny zodpovědné za inhibici produkce mastných kyselin v játrech, taktéž těch ve slinivce a střevech

Pomáhá vyrovnávat hladinu cukru v krvi

Reguluje chuť k jídlu

Jak si ji připravit?

Ibišková voda, na rozdíl od zeleného čaje, má příjemnější chuť a také poskytuje antioxidanty. Ty zabraňují srdečním chorobám a předčasnému stárnutí.

K výrobě čaje nebo ibiškové vody je potřeba vodu přivést k varu. Když voda začne vřít, vypněte oheň. Poté přidejte sušené květy ibišku, nádobu přikryjte a nechte 10 minut louhovat.

Následně sceďte a pijte. Můžete si také připravit ibišek s ledem, stačí do tekutiny vhodit pár kostek ledu a uchovávat v lednici.

Správný poměr květů ibišku k vodě je:

2 lžíce sušených květů ibišku na 300 ml vroucí vody

Stejně tak pro zajištění hubnutí je rozhodující pravidelná konzumace květinové vody z ibišku spojená s častým cvičením (alespoň 3krát týdně).

Květ ibišku je tedy vynikající strategií, jak zhubnout, to již víme…k tomu byste však měli jíst potraviny bohaté na živiny a vyhýbat se cukrům a tukům.

Chcete -li zhubnout pitím květinové vody z ibišku, doporučuje se pít 2 šálky čaje denně, po hlavních jídlech, a to po dobu až 12 týdnů.

Ibišek je skvělou výchozí surovinou na přípravu dalších nápojů. Vyrobte si např. tento:

Ingredience

  • 500 ml studeného ibiškového čaje nebo vody
  • 500 ml neslazené šťávy z červených hroznů
  • 1 citron na vymačkání
  • 1 citron na plátky
  • 3 snítky máty

Ibiškovou vodu připravte s 5 polévkovými lžícemi rostliny na 500 ml vody nebo použijte čaj.

Přelijte do džbánu, kam dáte hroznovou a citronovou šťávu, větvičky máty a plátky citronu. Uchovávejte v chladničce a podávejte čerstvé.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Jana Novotná

Moje zdraví mi není lhostejné, proto sleduji trendy v oblasti péče a to nejen o zdraví fyzické, ale i duševní. Snažím se získávat nové informace a sleduji nové trendy v oblasti zdravého životního stylu. Velmi ráda zkouším nové recepty a nechávám se inspirovat novými návody a radami.

Podobné články

Back to top button