JídloOstatní

Řekněte Nutelle ne! Je to jed pro vás i pro vaší rodinu

Máte rádi Nutellu? Zatímco v reklamě se považuje za zdravou potravinu, nutriční odborníci jí považují za jed. Pokud se domníváte, že označení potravin značkou GMO zaručuje potravinám jejich nutriční hodnotu, pletete se. Naopak, ač jsou tyto potraviny propagovány jako zdravé, geneticky modifikované organismy zdraví škodí. Je na čase se začít věnovat tomu, co jíme.

Jedním takovým nesmyslem je tvrzení, že je Nutella zdravá a bezpečná. Nedá se tomu věřit, protože žádnou přímou výhodu pro spotřebitele nemá. Neobsahuje lepší skladbu nutričních látek a nejeví ani žádné antikarcinogenní účinky.

jed

Sója

I když třeba víte z doslechu, že je sója asijskými civilizacemi uznávána po staletí, pečlivě zvažte, zda jí chcete konzumovat v potravinách, kde lidskému organismu neprospívá. Je to právě NUTELLA, která neobsahuje organicky vypěstované sojové boby z Asie, ale místo nich falešnou geneticky upravenou náhražku západních zemí. Vysoké množství sojového lecitinu a emulgátor má negativní vliv na vaše zdraví. Nedávné studie zaznamenaly spojení s častějšími depresemi, onemocněním štítné žlázy, obezitou, únavou, rakovinou prsu, předčasnou pubertou, atd.

Cukr

řepaCukr v Nutelle je vyroben z cukrové řepy. Nejen, že je takto vyrobený cukr levnou složkou, ale obsahuje i vysoký podíl nebezpečných chemických látek, např. pesticidy. O přirozenosti cukru se tu nedá hovořit.

Výrobci Nutelly totiž záleží na nízké ceně, kterou díky cukrové řepě může výrobek vlastnit. My jí tak slepě kupujeme, protože si myslíme, že je zdravá. Konzumace rafinovaného cukru vede ovšem ke znevýhodnění zdravotního stavu a může způsobovat i choroby (ADD, ADHD, autismus, migrény, úzkost).

Mléko

Reklamy na mléčné výrobky známe všichni a obrázky spojené s atraktivním vzhledem na etiketě také. Obrázek kraviček, Alp a zelené trávy je však pouhým lákadlem, krávy mohou být krmeny GMO kukuřicí a vitamíny. Se snížením nákladů se snižuje i kvalita mléka, sušené mléko v prášku obsahuje hodně cholesterolu.

Vanilin

Je sice pravda, že na štítku s Nutellou nenajdete psaná žádná umělá barviva, ale nepřirozených chutí je tu mnoho. Vanilin má podobné vlastnosti jako cukr, tudíž má i negativní účinek na mozkové buňky, které ničí svou neurotoxickou povahou.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button