Prevence

TOP potraviny působící jako prevence proti rakovině

Vyvážena strava, která se trochu přiklání na alkalickou stranu, spolu s co nejmenším počtem toxinů v těle – to jsou podmínky, které bojují proti rakovinným buňkám.

Vaším cílem by mělo být posílení imunitního systému. Tady jsou některé potraviny, které pomáhají bojovat proti rakovině a pomůžou vám podpořit dlouhý a zdravý život.

Zelený čaj

Ne však ledajaký, jde především o matcha zelený čaj. Jedná se o unikátní odrůdu, která se používá ve formě zeleného prášku. Jeho tajemství spočívá v tom, že obsahuje katechiny, které tělo ochrání nejen před poškozením způsobeným UV zářením, ale také zlepší fungování imunitního systému. Polyfenoly inhibují rozvoj nádorových buněk.

Bobulové ovoce

Především pak ostružiny, obsahuje phytonutrients a kyselinu ellagovou, které zastavují růst nádorových buněk. Pokud zařadíte tento druh ovoce na svůj jídelníček, výrazně snížíte riziko vzniku rakoviny plic, žaludku a dutiny ústní.

Omega 3 – mastné kyseliny

Ty nám poskytne především rybí maso, lněný či konopný olej.

Díky nim se zvyšují pozitivní účinky chemoterapeutických léků a zároveň se omezují jejich vedlejší účinky.

Česnek

Tato zelenina může snížit riziko výskytu některých druhů rakoviny, a to především v zažívacím traktu. Kromě toho ničí volné radikály v těle a snižuje zánět.

Houby maitaké a shiitaké

Podporují a zlepšují funkce imunitního systému, jsou zdrojem antioxidantů, vitamínů (A,B,C) a minerálů, především vápníku. Sloučenina lentinan v nich obsažená může zpomalit růst nádorů. Také snižuje negativní vedlejší účinky spojené s chemoterapií.

Hroznové víno

Obsahuje resveratrol – silný antioxidant, který brání rozvoji rakovinného bujení, především v prsu, játrech a žaludku. Větší množství resveratolu obsahují hrozny červené a fialové.

Brukvovitá zelenina

Zejména ředkvičky, brokolice, květák nebo tuřín obsahují, kromě jiného, sulforafan, který pomáhá bojovat proti rakovině prsu, prostaty, tlustého střeva a konečníku.

Potraviny s foláty

Patří mezi ně hlavně avokádo, meruňky, dýně nebo zelená listová zelenina. Tyto sloučeniny výrazně snižují riziko rakoviny tlustého střeva a jsou životně důležité pro správnou replikaci DNA.

Kurkuma

Obsahuje sloučeninu zvanou kurkumin, která může zastavit šíření rakoviny. Má silné protizánětlivé a antioxidační účinky, které bojují proti volným radikálům.

Rajčata

Důležitou složkou této zeleniny jsou karotenoidy a lykopen, pomáhají v boji především proti rakovině slinivky břišní a prostaty.Pro maximální užitek je třeba konzumovat 7-10 porcí týdně.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button