ReceptyZdraví

Vyrobte si domácí kefír! Jeho zdravotní účinky jsou skvělé

Kefír je tradiční fermentovaný produkt z mléka, plný probiotik a kvasinek. Je podobný jogurtu, ale daleko účinnější v péči o náš trávící trakt. Když si ho navíc vyrobíte podomácku, ušetříte a budete mít přehled o tom, co pijete.

Jaké zdravotní přínosy má kefír?

Trávení

Kefír má přirozeně nízký obsah laktózy, a proto se přirozeně dobře tráví. Probiotické bakterie udržují ve střevech zdravou mikroflóru, která zaručuje bezproblémové zpracování potravy a živin.

Živiny

Obsahuje vysoké množství vápníku, fosforu, vitamínů a minerálů.

Kůže

Naše pokožka je odrazem zdraví našeho organismu. Pokud vše funguje správně, je plná života, zářivá a čistá. Kefír tedy prostřednictvím vyvažování vnitřní rovnováhy pozitivně působí i na naši pleť.

Domácí kefír

Ingredience:

  • 1 polévkovou lžíci kefírových zrn
  • 6 ml mléka

Kefírová zrna jsou směsí bílkovin, aminokyselin a lipidů, která vypadají jako vařený květák. Kefírová zrna se v mléce rychle množí a násobí svou velikost.

Postup:

Kefírová zrna zalijte kravským, ovčím nebo kozím mlékem. Nechte je odstát v uzavřené nádobě alespoň 24 h nebo alespoň do té doby, než se směs zdvojnásobí a zhoustne. Poté dobře promíchejte a sceďte. Pijte samotné, ochucené ovocnou šťávou nebo lněným semínkem.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button