Zázvorovo-česneková polévka porazí chřipku a nachlazení
Česnek a zázvor mají úžasné protizánětlivé a antivirové schopnosti, nejenže jsou skvělou prevencí proti mnoha nemocem, ale účinně a rychle vás zbaví chřipky i nachlazení. Vyzkoušejte zázvorovo-česnekovou polévku, která z vašeho těla odstraní viry.
Léčivá síla česneku
Česnek byl po staletí používán jako lék. Vybírejte do své kuchyně a pro léčebné účely kvalitní česnek, protože kvalita se v tomto případě opravdu vyplatí. Česnek obsahuje vitaminy A, B a C, také vápník, selen, jód a další látky, které posilují organismus. Česnek podporuje obranyschopnost, látkovou výměnu, hojení ran a preventivně snižuje riziko rakoviny.
Česnek na stres i proti nachlazení
Česnek snižuje hladinu cholesterolu, zbaví vás stresu a sníží váš krevní tlak. V lidovém léčitelství byl po stovky let využíván jako přírodní antibiotikum a antiseptikum, účinkuje totiž při chřipce, nachlazení a bolestech v krku. Prospívá také srdci, nemocným cukrovkou a pomáhá při střevních a žaludečních potížích. Ničí také parazity žijící ve střevech.
Vyzkoušejte lék proti kašli
Lék proti kašli si jednoduše vyrobíte za pomoci mléka, medu a stroužků česneku. Stroužky česneku stačí uvařit v mléce doměkka a podle chuti dosladit medem. Vzniklý sirup užívejte několikrát denně v množství jedné čajové lžičky.
Jedinečné účinky zázvoru
Kromě toho, že je zázvor dokonalým pomocníkem při hubnutí, s přehledem vás ochrání před chřipkou a nachlazení. V období viróz je zázvor nepostradatelný. Má totiž silní antibakteriální a protizánětlivé účinky. Podporuje trávení, snižuje žaludeční nevolnost a díky svým zahřívacím schopnostem ho využijete především v zimě.
Jak zázvor využít?
Pokud přijdete domů vymrzlí či zmoklí, připravte si horkou lázeň s přídavkem zázvorové šťávy či nastrouhaného zázvoru. V horké lázni popíjejte zázvorový čaj s medem a skořicí. Není nic lepšího, co by vás dokonale prohřálo. Zázvor můžete preventivně zařadit do svého jídelníčku, ať čerstvý, sušený či kandovaný. Obohatit jím můžete omáčku, čaj i polévku. Zázvor se stane nepostradatelným ve vaší kuchyni i v prevenci proti chřipce a nachlazení.
Recept
Na 4 porce budete potřebovat:
- dvě polévkové lžíce olivového oleje
- 20 stroužků česneku
- půl lžičky kajenského pepře
- dvě polévkové lžíce másla
- 2 ¼ šálku cibule
- 2 lžíce čerstvého zázvoru
- 1 lžička tymiánu
- 4 šálky vývaru
- půl šálku kokosového mléka
Příprava:
Předehřejte si troubu a v zapékací míse připravte stroužky česneku. Zalijte je olivovým olejem a přidejte trochu mořské soli. Přikryjte alobalem a nechte péct, dokud nebude česnek dozlatova opečený. Po upečení zapékací mísu vyndejte a nechte česnek vychladnout. Následně ho rozmačkejte vidličkou v misce. Mezitím můžete rozehřát máslo na pánvi, přidejte cibuli, tymián, kajenský pepř a zázvor, nechte směs prohřát a přidejte pražené promačkané stroužky česneku, následně přidejte zeleninový vývar. Zakryjte hrnec a nechte podusit. Následně směs rozmixujte a přelijte zpět do hrnce, přidejte kokosové mléko a ochuťte solí a pepřem. Pro dochucení můžete přidat i trochu citronové šťávy.
Polévku můžete připravit den před konzumací a uložit ji do lednice. Chutě se dokonale spojí a o den později bude mnohem chutnější.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos