Zelenina, kterou jednou zakoupíte a pěstujete ji pořád: Kompletní návod na její růst
Už jste někdy snili o vlastní zahrádce nebo o pěstování na parapetu? Ten sen se může k realitě přiblížit rychleji, než si myslíte. S následujícími tipy je vám umožněno koupit zeleninu z obchodu jen jednou a pak už jí jen nechat růst u vás doma!
Zajděte do supermarketu nebo zahradnictví, nakupte vše potřebné a začněte. Pro sadbu také můžete využít části zeleniny, které jste nepřidali do vaření. Pro zasazení potřebujete konec zeleniny i s jejími bílými kořeny. Tato metoda je velmi jednoduchá. Zde je to, co je potřeba udělat:
Římský salát
Použijte k tomu spodek salátu. Tento stvol stačí dát do cca 1,3 cm mělké vody. Po několika dnech uvidíte nové listy a kořeny. Pak byste měli salát vložit do půdy. Stejně tak postupujte i při opětovném pěstování zelí.
Čínské zelí
Konec kořenového stvolu umístěte do vody a nechte ho tam zhruba dva týdny, poté ho přesuňte do půdy.
Mrkev
Vršky mrkve odřízněte a dejte do misky s vodou v blízkosti okna. I když je mrkev malinko hořká, chutná skvěle v kombinaci s octem a česnekem. Vyzkoušejte, je to snadné.
Bazalka
Z bazalky je potřeba snést řízky. Stopky dlouhé cca 8 – 10 cm umístěte do vody. V momentě, kdy jsou kořeny dlouhé 5 cm, přesaďte je.
Koriandr
Stonky koriandru stačí dát do sklenice s vodou. Když jsou dostatečně dlouhé, přendejte je do půdy. Umístěte je na světlo.
Celer
Odřízněte spodní část celeru a dejte do nízké mísy na slunce. Po třech dnech se přenese do půdy a je to.
Česnek
Všimli jste si nových výhonků na česneku? To je pro vás šance k zasazení. Nové výhonky začnou růst v hrnci s trochou vody, po několika dnech a pak se přemístí do půdy. Česnekové klíčky mají jemnou chuť a jsou výborným doplňkem do těstovin a salátů.
Jarní cibulka
Kořeny cibulky nebo pórku o délce cca 2,5 cm dejte do šálku s vodou do jejich zmnožení a zesílení. Pohárek umístěte do osvětleného prostoru.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos