Nezařazené

Zotavující polévky z celého světa pro ženy po porodu – 2. díl

Mnoho Číňanů přísahá, že je vepřová polévka ideálním jídlem v postnatálním období. Máte důvod jim nevěřit? Tato polévka se běžně servíruje na podporu tvorby mateřského mléka, ale často ji v čínských rodinách podávají jen na oslavu příchodu nového člena rodiny.

Vařená vejce jsou zde proto, že jsou další dodávkou bílkovin. A adekvátní příjem bílkovin je nezbytný proto, aby se tkáně uzdravily po poranění z porodu. Ty se týkají šitých vaginálních trhlin a jizev po císařském řezu. Z čeho se skládá? Z vajec, zázvoru, vývaru z vepřových nožiček a slazeného rýžového octa.

Bylinková rajčatová polévka

Tato uklidňující klasika, může být více, než jen oblíbená americká pochoutka. Přidáním čerstvých bylinek, změníte průměrnou rajčatovou polévku na neobyčejnou misku, která pomáhá tělu zvládat oxidační stres a předchází tvorbě zánětů.

Bylinky a koření jsou skutečně přírodním lékem a jedním z nejjednodušších způsobů, jak zvýšit podíl živin v naší stravě.

Doporučujeme vyzkoušet tyto:


bazalka – zlepšuje náladu, což je zvláště důležité pro „blues čtvrtého trimestru“ nebo poporodní depresi, která postihuje mnoho čerstvých matek

petržel – podporuje detoxikaci v játrech (všechny maminky potřebují zdravý detox, hlavně proto, že jejich těla vytvářejí novou hormonální rovnováhu)

kurkuma – silný protizánětlivý prostředek, který je skvělý pro hojení po porodu

česnek – parádní antibakteriální vlastnosti

Kuřecí polévka

V mexické kultuře se prvních 40 dní po porodu označuje jako „cuarentena“, což je období, ve kterém má matka jednoduše odpočívat, krmit a užívat si své dítě.

Důvodem délky 40 denní periody je předpoklad regenerace reprodukčních orgánů matky, než znovu získají svůj normální tvar po porodu.

Během tohoto času je schválenou potravinou zejména mrkev a kuřecí polévka (jakéhokoliv druhu). Kuřecí polévka není příliš pikantní nebo těžká pro někoho, kdo se snaží uzdravit.

Doporučujeme Caldo de pollo

Tradiční domácí polévku a lék na duši z mrkve, rajčat, česneku, limetky a světlicového květu.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Jana Novotná

Moje zdraví mi není lhostejné, proto sleduji trendy v oblasti péče a to nejen o zdraví fyzické, ale i duševní. Snažím se získávat nové informace a sleduji nové trendy v oblasti zdravého životního stylu. Velmi ráda zkouším nové recepty a nechávám se inspirovat novými návody a radami.

Podobné články

Back to top button