Granátové jablko je samo o sobě velmi významným antioxidantem. Pro své léčivé účinky se pěstuje na území Středního a Dálného východu již několik tisíc let. Není se čemu divit! Granátová jablka jsou plná nenasycených mastných kyselin (zejména omega 5 a kyseliny punicic), které přispívají k regeneraci buněk.
Mimo ně se tu nachází i kyselina ellagová, která je málo známá, přesto je pro naše zdraví velmi přínosná. Má protinádorové účinky (rakovina prsu, prostaty, lymfom,..) a součástí jsou i zmíněné antioxidační vlastnosti. Granátovému jablku však nelze odepřít ani vitamíny A, C a E. Dále minerály jako vápník, draslík a fosfor.
Granátové jablko jako silný antioxidant
V granátovém jablku najdeme Quercetin, který chrání tělo před rozvojem diabetu, rakoviny i onemocnění srdce. Šťáva z granátového jablka je prospěšná a snižuje výskyt kardiovaskulárních nemocí. Dnešní populace potřebuje novou vzpruhu, která dodá tělu potřebnou energii a šanci žít zdravěji. Zhušťování tuku ve věnčitých tepnách se za pár let ozve a může pro vás mít katastrofální důsledky. Ateroskleróza, která se projevuje cholesterolovými pláty, snižuje průchodnost vašich cév. Granátové jablko a jeho šťáva působí jako antioxidant, který v těle snižuje záněty i krevní tlak.
Břišní typ obezity je poměrně častým jevem a granátové jablko vám svou měrou přiloží ruku k dílu i v případě snížení viscerálního tuku. LDL cholesterol je považován za zlý, oproti tomu hodný HDL potřebuje mít větší šanci se prosadit. Když změníte své stravovací návyky a zařadíte do svého jídelníčku i granátové jablko, vaše zdraví se změní k lepšímu. Začněte třeba dnes a kupte si několik granátových jablek. Jejich šťáva vás nejen osvěží, ale přivede i ke kvalitnějšímu životu. Nestárnout a vypadat stále svěže, i to je sen, který by vám měl být motivací.
Hustá krev nás ohrožuje na životě
Je jen otázkou času, kdy se nám může uvolnit sraženina krve a ucpat nám některou z hlavních cév. Infarkt srdce nebo mozku je nebezpečný, s našim zdravím bychom neměli hazardovat. Dokud je čas, věnujme se sami sobě a zařaďme do jídelníčku ovocné šťávy, které nám rozředí krev. V kombinaci s čistou vodou bez bublinek jsou detoxikací číslo 1!
Jak jsme již zmínili granátové jablko je bohaté také na vitamíny. Obsažený vitamín C hraje ústřední roli v boji proti infekcím. Budete daleko zdravější, protože si posílíte imunitu. Další skvělé účinky, které najdete v granátovém jablku, pomohou vašim játrům k efektivnějšímu odbourávání škodlivin.
Jak správně vybrat granátové jablko
Vybírejte podle tvaru, velikosti a barvy. Granátové jablko by mělo být baculatější, kulaté, bez skvrn a se svěží barvou. Takto vás potěší nejen svým vzezřením ale zejména skvělou chutí. Čím větší jablko, tím více šťávy v sobě ukrývá. V chladničce dokáže vydržet až dva měsíce. Když ho však vyjmete z lednice a zpracujete na šťávu, vypijte jí nejdéle do 2-3 dnů. Stravování ve stylu raw je velmi populární, nebraňte se mu, vaše cévy budou díky němu pružnější a bez aterosklerózy.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos