Ostatní

17 kuchyňských triků, které vám usnadní život

Pokud hledáte způsob, jak co nejjednodušeji umýt připálené hrnce, mít krásně čistou a voňavou kuchyň, prodloužit životnost úrody ze zahrádky, vytvořit nevídané pokrmy či jiné tipy, jste na správném místě. V dnešním článku si ukážeme 17 nejlepších triků a tipů, které v kuchyni určitě využijete.

Jak vytvořit z pudinku čokoládovou pěnu?
Jediné, co musíte udělat, je použít šlehačku místo mléka či vody.

Jak vrátit zkrystalizovaný med do své původní podoby?
Stačí dát sklenici s medem do teplé vody a nechat ho v ní, dokud se med opět nerozpustí.

Jak poznáte, že jsou vejce čerstvá?
Dejte vejce do mísy naplněné vodou, pokud bude vejce dobré, zůstane ležet na dně, pokud vyplave na povrch, je špatné.

Jak zajistit, aby vaše sůl neztvrdla?triků  
Stačí dát do slánky trochu rýže. Rýže absorbuje vlhkost a ta se nedostane do soli.

Jak zabránit růstu bakterií v mléčných výrobcích?
Tento trik můžete použít např. s tvarohem či zakysanou smetanou a pomůže vám prodloužit trvanlivost těchto mléčných produktů. Stačí, pokud umístíte zakysanou smetanu či tvaroh vzhůru nohama. Tím vytvoříte efekt vakua a zabráníte tím růstu bakterií.

Jak prodloužit trvanlivost čerstvé zeleniny?
Tento trik je velice snadný, stačí dát papírové utěrky na polici lednice, aby nasákly přebytečnou vlhkost a tím zpomalily zkažení zeleniny.

Jak udržet máslo čerstvé?
Pokud si koupíte více másla a nevíte, co s ním, aby se vám nezkazilo, uložte jej do svého mrazáku. Zde ho můžete nechat po dobu až 6 měsíců. Aby se zabránilo vstřebávání pachů z jiných potravin z mrazáku, uložte jej do sáčku či plastové krabičky.

Hnědý cukr stále tvrdý a drolivý
Abyste zajistili u hnědého cukru stálou tvrdost a drolivost, skladujte ho v lednici. Pokud vám již zatvrdl, umístěte ho do sáčku s plátkem čerstvého chleba či jablka, aby změkl, budete se divit dosaženého výsledku.

Oživte šampaňské
Pokud nalijete šampaňské, které je ve sklenici po chvíli bublinkování v klidu, abyste jej znovu oživili a roztančili, přidejte do sklenice pár rozinek či brusinek.

Jak odsolit přesolenou polévku?
Každé kuchařce se někdy stane, že nadmíru přesolí polévku. Abyste se takového problému zbavili, stačí dát do polévky syrovou bramboru či jablko a vařit jej v polévce po dobu 10 minut. Brambory a jablka vám pomohou odstranit sůl z polévky. Pokud toto nezafunguje, přidejte do polévky trochu cukru či přilijte více vody.

Jak zachránit spálenou omáčku?
Pokud jste spálili omáčku, přidejte do ní lžičku arašídového másla na přibližně jeden šálek omáčky. To totiž neutralizuje chuť spáleného.

Jak se zbavit pachu z plastových nádob?
Vzhledem k tomu, že nádoby z plastu jsou vyrobeny z pórovitého materiálu, absorbují i zápach. Zbavte je zápachu s pomocí citronu a jablek, které neutralizují nechtěný zápach.

Nechte ovoce dozráttriků
Aby nedozrálé ovoce došlo krásné barvy a dozrálo, umístěte ho do papírového sáčku. To urychluje proces zrání, protože některé ovoce emituje ethylen.

Jak zachránit spálenou pánev?

Jedlá soda je látkou, kterou bychom měli mít v kuchyni vždy po ruce. Zde je další důvod, proč by v kuchyni neměla chybět. Můžete ji použít na vyčištění spálené pánve. Stačí pánev posypat trochou jedlé sody v kombinaci s 4 a 5 lžičkami soli, poté nalijte trochu vody, zakryjte a nechte odmočit přes noc.

Jak čistit nerezovou ocel?
Tu lze nejlépe čistit alkoholem. Stačí namočeným kusem látky v alkoholu odstranit skvrny.

Zbavte se přebytečného tuku v polévce
Pokud jste připravili polévku, která obsahuje příliš mnoho tuku a potřebujete se ho zbavit, vyzkoušejte jednoduchý trik. Dejte misku polévky do lednice po dobu 30 minut a poté vzniklou vrstvu na vrchu polévky odstraňte. Pokud spěcháte, stačí dát do polévky kostky ledu.

Jak zlepšit chuť spáleného mléka?
Stačí přidat špetku soli, ta spálenou chuť neutralizuje.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button