Každý z nás si mile rád představí nádherný hamburger, do kterého je radost se zakousnout, ale víte o tom, že bulka ve které je ukryt, obsahuje spoustu zákeřných sacharidů?
Burger mísa je vynikající způsob, jak si pochutnat na hamburgerech bez všech těch škodlivých cukrů v housce.
A skutečně se vám to nezdá, kupované bulky sypané sezamem, jsou lehce i nasládlé a nyní již víte, proč.
Nicméně zpět k burgerové míse – nabízí možnost přísunu nízkého obsahu karbohydrátů.
Jaké použít maso?
K výrobě tohoto typu hamburgeru, budete potřebovat maso s trochou tuku, ale ne příliš. Můžete si namíchat směs z 80 % hovězího masa a 20% vepřového masa.
Pokud máte pocit, že masíčko není stále takové, jaké je potřeba, stačí jen přidat trochu zdravého olivového nebo kokosového oleje.
Kdo zrovna neholduje masu, může si připravit vegetariánskou verzi ze sóji nebo hub.
Recept na burgerovou mísu – složení:
- 500 gramů mletého masa
- 1 vejce
- 1/4 šálku strouhanky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky worcesterské omáčky
Postup:
Všechny ingredience smíchejte v misce. Klidně na to použijte rukavice a řádně promíchejte. Nechte chvíli odpočinout a pak z něj vytvořte placičky. Ugrilujte je a naservírujte tak, že hamburger bude položen uprostřed zeleniny.
Fantazii se meze nekladou, ale bravurně chutná s kyselou nakládanou okurkou, hlávkovým salátem, čínským zelím, rajčetem, cibulí a plátkovým sýrem.
Zelenina je v letních dnech velmi osvěžující, tak proč si jí nedopřát? Rozhodně vám nepřičaruje kilogramy navíc, jako v případě housek a plnohodnotná večeře bez prázdných kalorií, bude na stole velmi brzy. Stačí jen rozpálit gril, předem si vše připravit k ruce, pokrájet zeleninu, smíchat a je hotovo!
Bez pochyby se také jedná o jídlo, které se může nádherně prezentovat, stačí si jen pohrát a ze zeleniny třeba i vykrájet všemožné tvary. Dobrou chuť.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos