Domácí zázvorové bonbony na bolest v krku i jako první pomoc při nevolnostech
I v obchodech běžně zakoupíte zázvorové bonbony, ale proč si je nezkusit vyrobit doma. Pastilky v lékárnách jsou často velmi předražené a obsahují jen malé procento aktivních látek a nechybí v nich umělá sladila. Přitom si můžete velmi snadno připravit domácí zázvorové bonbony, které jsou skvělé při bolestech v krku, kašli a nachlazení i jako posila imunitnímu systému. Vhodné jsou i pro těhotné ženy a osoby trpící nevolností, jelikož zklidňující žaludek. Noste je sebou jako první pomoc při těchto pocitech.
Zázvor jako vítaná záchrana
Kořen zázvoru je velmi vhodnou ingrediencí při přípravě bonbonů. Pro váš organismus je nesmírně přínosný a má skvělou chuť, která připomíná exotické končiny. Jelikož má zázvor antibakteriální účinky a pomáhá prokrvení sliznice, je skvělý při bolestech v krku. Obsahuje dávku esenciálních olejů, díky nimž zázvor tolik voní. Kromě toho, že pozitivně působí na trávicí trakt a chrání před vznikem nevolností, je prevencí podzimních onemocněních, tedy nachlazení, rýmy a chřipky. Navíc pomůže při onemocnění i od bolestí hlavy, má protizánětlivé účinky, preventivně posiluje imunitu a snižuje cholesterol. Zázvorové bonbony byste si tak měli dopřávat po celý rok, jelikož se jeho účinky týkají mnoha funkcí v těle.
Ingredience:
- šťáva z citronu
- 1/2 hrnku medu
- 2 cm kořene zázvoru
- moučkový cukr na obalování
Postup
Při přípravě bonbonů přichází med o své zdraví prospěšné látky, ale jeho použití je stále zdravější než užití rafinovaného cukru. Citronová šťáva dodává bonbonům vitamín C a pomáhá odstraňovat viry z vašeho těla.
Nejdříve si oloupejte zázvor a pokrájejte ho na malé kousky. Připravte si hrnec, do kterého dáte med a přidejte k němu zázvor a 2 lžičky citronové šťávy. Směs přiveďte pomalu k varu. Ve chvíli, kdy se v hrnci začne tvořit pěna, sundejte ho z plotny. Poté směs ještě znovu zahřejte, následně sundejte z plamene.
Jak poznáte, že je vše tak, jak má být? Stačí, když trochu směsi nalijete do ledové vody, měla by se vytvořit tvrdá hrudka. V případě, že se tohle nestane, znovu směs zahřejte a toto prověření zopakujte.
Poté směs přelijte na plech vyložený pečícím papírem nebo do silikonové formy. Nechte ji chvíli ztuhnout. Následně z ní odtrhávejte kousky směsi, které uválíte do podoby bonbonů a obalujete je v moučkovém cukru. Položte je na pečící papír a nechte ztuhnout úplně. Použít můžete i třtinový moučkový cukr.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos