Luxusní francouzské palačinky s máslem, které jsou jemné a poctivé chuti. Vaše děti je budou milovat!
Ingredience
- 5 vajec
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 1 šálek smetany ke šlehání
- ½ šálku moučkového cukru
- 50 g rozpuštěného másla
- špetku soli
- 1 bal. vanilkového cukru nebo 1 lžičku vanilkového aroma
- Máslo na smažení
- 1 šálek = 200 ml
Postup
Vlažné rozpuštěné máslo smícháme s mlékem, smetanou a ostatními přísadami. Vymícháme jemné, hladké těsto bez hrudek. Těsto necháme pár minut odležet a potom smažíme jako klasické palačinky na másle, avšak dáváme méně těsta. Francouzské palačinky by měly být menší a trochu tlustší, než ty naše. Úžasně chutnají, můžete je podávat s čerstvým ovocem, zmrzlinou, čokoládou, marmeládou nebo zakysanou smetanou či tvarohem. Vaše děti už nebudou chtít ty klasické!
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos