Dům a zahradaJídlo

Horkovzdušná fritéza: opékání bez oleje

Od křupavé slaniny až po moderní batátové brambory – víte, co vám to splní? Hranolky si můžete osmažit i na pánvi, když na to přijde, ale proč nezvolit zdravější a mnohem rafinovanější způsob? Jedná se o horkovzdušnou fritézu!

Lahodné pochoutky a servírování s grácií

Pro milovníky smažených jídel je horkovzdušná fritéza hvězda ve vaření. Jedná se v podstatě o nízkotučný způsob stravování vašich oblíbených jídel. A navíc dokážou mnohem více, než jen proměnit mražené hranolky v teplé. Tento přístroj je mnohem sofistikovanější, než by se mohl zdát.

Připravíte tu zdravější svačinu v podobě koblih, ale i třeba kuřecí nudličky. Příprava netrvá dlouho a za chvíli je hotovo.

Příznivci fast foodu jsou zřejmě natěšení. Popularita burgerů nezná mezí. Vymyslete si svojí verzi. Opražená cibulka je skvost. Všechny použité suroviny jsou propečeny v minimálním čase s maximální efektivitou. Vše si přitom zachová chuť, barvu a neztratí výživovou hodnotu.

Příklad pokrmů

Domácí hamburgery trvají asi 10 až 15 minut při nastavení středního stupně ohřevu a bez oleje! Vzduchové fritézy se zahřejí opravdu rychle a není třeba je předehřívat jako běžnou troubu nebo gril.V polovině pečení je stačí obrátit, aby krásně rovnoměrně zhnědly. Nutné to však není, udělají se i tak.

Pokud připravujete cheeseburger, přidejte sýr až v momentě, kdy horkovzdušnou fritézu vypnete. Nechte několik minut odležet, sýr se nádherně rozpustí a houska prohřeje. Je to delikatesa!

Domácí hranolky jsou křupavé a chutné, když se vaří v horkovzdušné fritéze. Mají méně kalorií, než usmažené v řádné vrstvě tuku. Jednoduše je všechny nakrájíte na souměrnou velikost a vložíte do koše fritézy.

Smažte je na vzduchu asi 12 – 15 minut, v polovině prohoďte. Můžete zkontrolovat proces vaření – vytažením koše vzduchové fritézy, abyste se podívali.

Chcete zdravější variantu? Místo toho si připravte batátové hranolky. Před smažením na vzduchu dochuťte trochou papriky, soli a pepře.

Znovuohřátí – proč ne?

Použijte vzduchovou fritézu k opětovnému opečení nebo ohřátí, např. kuře, pizza. Své jídlo si můžete vychutnat ve stejné chuti i podruhé.

Proč smažit na vzduchu zbylou pizzu, když dá zapnout mikrovlnná trouba? Při smažení na vzduchu zůstane základ vaší pizzy krásně křupavý, zatímco mikrovlnná trouba má tendenci základ změkčit.

Dnes už jste chytřejší a víte, že horkovzdušná fritéza vám v domácnosti nahradí hned několik spotřebičů naráz.

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button