Rady a tipy

Jedlá vánoční ozdoba: věnec ve tvaru hvězdiček

Máte rádi Vánoce? Pak vsaďte i na méně tradiční suroviny a dodejte jim nový rozměr. Kombinace brusinek a rýžové mouky vás překvapí. Tyhle hvězdičky, které spojíte do věnce, rozhodně kreativního ducha nepostrádají!

Navíc jsou tu brusinky, které v tomto chladném období ocení každý z nás. Jsou prevencí infekce močových cest. A rýžová mouka je velice jemná mouka, které dodá cukroví křehkost. V ostatních případech je velice oblíbená v asijských pokrmech, ale o tom až jindy…

Pojďme si napsat recept, jistě na něj již netrpělivě čekáte.

Brusinkovo-rýžový věneček

Budete potřebovat:

  • 250 g změklého másla
  • 2/3 šálku moučkového cukru plus na pocukrování
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek rýžové mouky
  • 1/4 šálku brusinek
  • kůra z 1 pomeranče

Postup:

Troubu předehřejte na 160 stupňů. Velký plech vyložte pečicím papírem a chvíli dejte stranou.

V míse vyšlehejte máslo a cukr, dokud se řádně nepropojí. Přidejte hladkou a rýžovou mouku, brusinky a pomerančovou kůru – míchejte, až vznikne vláčné těsto. Přeneste na lehce pomoučněnou plochu a jemně prohněťte.

Těsto rozválejte mezi dvěma listy nepřilnavého pečicího papíru na tloušťku cca 1 cm. Opatrně sloupněte pečicí papír a pomocí vykrajovátka na cukroví, vykrajujte hvězdičky. Pár z nich můžete upéct i samostatně. Udělejte si na ně polevu, stačí i rozpuštěná bílá čokoláda. Umístěte je do vánočního průsvitného organzového pytlíčku a pak už je jen zbývá někomu darovat.

Hvězdičky na pečicím plechu rozmístěte do kruhu a mírně překryjte rohy (vytvořte jeden nebo dva věnce, podle velikosti hvězd). Pro utěsnění jemně zatlačte na rohy.

Dejte do trouby a pečte 25 minut nebo dokud hvězdičky na věnci nezezlátnou. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a před podáváním bohatě poprašte lahodným a na jazyku se rozplývajícím moučkovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť a šťastné Vánoce

Letos se ponesou ve znamení nekonvenčních cukrovinek. Tento věnec je totiž úplně něco jiného, než ten klasický. Není z žádných jehličnatých větviček nebo chvojí, tak si na něm můžete pochutnat celá rodina. Každému odlomte kousek a myslete při tom na to, jak skvělé je, že jste všichni pohromadě v tento nádherný vánoční čas…

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Jana Novotná

Moje zdraví mi není lhostejné, proto sleduji trendy v oblasti péče a to nejen o zdraví fyzické, ale i duševní. Snažím se získávat nové informace a sleduji nové trendy v oblasti zdravého životního stylu. Velmi ráda zkouším nové recepty a nechávám se inspirovat novými návody a radami.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button