Jedna lžička tohoto zázračného koření denně a vaše nadbytečná kila zmizí
 
						Kmín, koření, které do české kuchyně nepostradatelně patří. Používáme ho do polévek, na ryby nebo jako přísadu k ochucení brambor. Jeho chuť a vůně je nezaměnitelná. Kmín pochází z Egypta a používá se nejen při vaření, ale i k lékařským účelům, a to především v Indii, Číně a v okolí Středozemního moře. Objevte jeho zdravotní přínos i vy.
Kmín každý den
Lidé, proto aby zhubli, často přidávají do svých pokrmů chilli, skořici či zázvor. Tato koření vám pomáhají zbavit se přebytečných kil a nastartovat metabolismus. Věděli jste však, že i kmín podporuje správné trávení, produkci žaludečních šťáv, pomáhá při anémii, diabetu či zácpě? Je také skvělým pomocníkem při hubnutí.
Kmín a hubnutí

Snižuje krevní tuky
Kromě toho kmín výrazně snižuje hladinu krevních lipidů. V průběhu studie se hladina triglyceridů snížila u žen o 23 %, druhé skupině pouze o 5 %. Zlepšila se také hladina cholesterolu, ten se snížil až o 10%, druhé skupině pouze o 1%. Tyto výsledky ukazují, že kmín je prospěšnou složkou pro vaše tělo. Chrání vás před aterosklerózou, srdečním onemocněním, cukrovkou a onemocněními spojenými s vyšším počtem triglyceridů.
Snižuje hladinu cholesterolu
Rostlinné steroly obsažené v kmínu mají pozitivní vliv na lipidy a snížené vstřebávání cholesterolu.
Kmínový čaj
Připravit si doma kmínový čaj, můžete rychle a jednoduše. Stačí povařit semínka kmínu ve vodě. Nechat vylouhovat 8-10 minut a poté pít.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
 
				








