Lék na angínu, chřipku a kašel? Znáte ho všichni
Zima, vlhko, únava… to vše přispívá k šíření bakterií, které na nás útočí odevšad. Zapomeňte na konvenční léčbu, stačí spoléhat na přírodu.
Většina z nás si právě toto období rádi zpříjemníme tzv. svařeným vínem, kombinací červeného vína, koření a trošky cukru. Víte ale, že stačí dělat tento nápoj podle našeho recept a pomůže vám i v boji proti chřipce, angíně či nachlazení.
Jak připravit svařené víno?
Připravte si:
- 1 l červeného suchého vína
- 250 ml vody
- 2 tyčinky skořice
- 15 g zázvoru
- 2 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- 2 bobkové listy
- 5 hřevíčků
- 2 kousky badyánu
- 2,5 g muškátového oříšku
- snítku rozmarýnu
- 1 citron
- 1 pomeranč
- hrst sušených jablek
- 2 lžíce krystalového cukru nebo medu
Seznam ingrediencí je sice opravdu dlouhý, ale výsledek stojí za to! Navíc jsou to suroviny snadnou dostupné a koupíte je v každém supermarketu.
Jak postupovat:
- Připravte si směs koření. To pak přidejte do vody a výslednou směsí přelijte jablka, která tak budou moci vstřebat co nejvíce chuti a vůní.
- Přidejte očištěnou pomerančovou kůru a nastrouhejte zázvor.
- Vodu s kořením a jablky postavte na plamen a přiveďte k varu.
- Po 2 minutách vyjměte bobkový list, aby nápoj nebyl příliš silný.
- Poté přilijte polovinu připraveného vína.
- Zahřívejte až na teplotu 70 stupňů, ne však více.
- Nápoj poté odstavte a nechte 15 minut odpočinout.
- Poté přilijte zbytek vína, citronovou šťávu a pomerančovou šťávu.
- Na závěr ještě přidejte větvičku rozmarýnu a trochu cukru nebo medu.
- Vše dobře promíchejte a opět zahřejte na požadovanou teplotu.
- Ihned servírujte.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos