Když si dám lívance, vzpomenu si na svojí babičku. Ještě horké je potřela medem nebo marmeládou a pocukrovala, když bylo ovoce, dala ovoce a pak už si jen pamatuji boule za ušima. Neskutečná dobrota. I s tvarohem a šlehačkou, prostě božský pokrm. Zkuste je, jsou jednoduché!
Ingredience
2 vejce
1 vanilkový cukr
2 polévková lžíce cukru
špetka soli
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek nastrouhaných jablek (2 ks)
1 polévková lžíce oleje
Postup
Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s cukrem, vanilkovým cukrem a solí.
Pomalu přidáváme moukuvymícháme hladké těsto bez hrudek. Následně přimícháme nastrouhaná jablka.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh a postupně ho přimícháme opatrně do těsta.
Na rozpálené pánvi s troškou oleje pečeme lívance na středním ohni z obou stran dozlatova. Dobrou chuť!
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos