Recept: Brownies ze sladkých brambor
Rádi zkoušíte nové recepty, které obsahují zajímavé ingredience? Jste příznivci zdravého stravování a zdravě pojatých pokrmů? Zkuste si doma připravit dnešní recept na bezlepkové brownies, které potěší vaše chuťové pohárky, ale také trávicí trakt. Vyzkoušejte novinku v podobě brownies ze sladkých brambor.
Ingredience:
- 1 avokádo
- 1 šálek pyré z vařených sladkých brambor
- ½ šálku jablečného pyré
- ¼ šálku medu
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 4 vejce
- ¼ šálku kokosové mouky
- 2 lžíce kořenového prášku
- ½ šálku kakaového prášku
- ½ čajové lžičky mořské soli
- 1 lžička sody na pečení
Poleva:
- ¼ šálku medu
- ½ šálku mandlového másla
- ¼ šálku kakaového prášku
- ½ šálku kokosového mléka
- mořská sůl
příprava: 40 minut
porce: 9
typ: dezert, bezlepkové
Postup
Předehřejte si troubu na 190 stupňů Celsia. Připravte si pekáček o velikosti 8×8, který vymažete kokosovým olejem, popřípadě si připravíte pečící papír.
V míse smíchejte rozmačkané avokádo, pyré ze sladkých brambor (vyrobíte tak, že uvaříte brambory či upečete v troubě, popřípadě oloupete a rozmačkáte), jablečné pyré, med a vanilkový extrakt. Promíchejte a opatrně vmíchejte kakao. Postupně přidávejte vejce.
V druhé míse smíchejte kokosovou mouku, kořenový prášek, sůl a sodu na pečení. Nyní je na čase mokrou i suchou směs smíchat. Nalijte směs do pekáčku a pečte po dobu 25-35 minut.
Zatímco se směs peče, připravte si polevu na brownies. Smíchejte med, madlové máslo, kakaový prášek a kokosové mléko a trochu mořské soli. Promíchejte a polijte si brownies touto příjemně sladkou polevou.
Oblíbené brownies
Brownies se staly oblíbeným dezertem po celém světě. Jejich konzistence by měla být krémová, bohatě čokoládová a jedinečně se rozplývat na jazyku. Díky změně některých ingrediencí získáte zdravější brownies, které si můžete dopřávat častěji než to klasické. Sladké brambory jsou velmi příznivé vašemu trávicímu traktu, podobně také bezlepkové mouky, které jej zbytečně nezatěžují. Například kokosová mouka je jen rozemletý kokos na jemný prášek, který stále velmi příjemně chutná po kokosu. Zvolit můžete samozřejmě i jiné druhy mouky, záleží na vaší chuti a možnost. Nezapomeňte do receptu použít jen opravdu zralé avokádo a kvalitní kakao, díky kterému brouwnies získá tu pravou chuť a barvu.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos