Zdraví

Recept: Domácí zázvorové bonbony proti kašli

Během chřipkových epidemií se snažíme co nejvíce chránit náš organismus a zvyšovat jeho obranyschopnost. Zkuste si domácí výrobu zázvorových bonbónů s medem a kořením. Jsou výborné a připravíte je během několika minut. Přestaňte utrácet za předražené bonbony v lékárnách, které často nebývají ani tak účinné.

Ingredience:

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 citronu
  • 1 lžíce medu (manuka)
  • 1 lžíce zázvoru
  • 4 rozdrcené hřebíčky
  • pečící papír

Jak si připravit zázvorové bonbóny?

Nejdříve si vezměte vhodný hrnec. Vsypte do něj 1 hrnek cukru a zalijte 1/2 hrnkem vody. Zamíchejte a přidejte šťávu z půlky citronu. Dále přidejte lžíci medu. Doporučujeme používat manuka med, který má nesmírně vysokou kvalitu a je velmi prospěšný vašemu zdraví. Přidejte také lžíci sušeného zázvoru a rozdrcené hřebíčky z hmožďíře. Přiveďte k varu a míchejte. Nechte vařit přibližně 15-20 minut. Mezitím si připravte plech s pečícím papírem. Směs by měla být již krásně hustá a hnědá. S pomocí lžíce začněte ze směsi tvořit na pečícím papíru malé kapky. Pozor! Směs je horká a kapky se trochu rozjedou. Nechte bonbony 20 minut ztuhnout a poté je posypte trochou moučkového cukru. Poté je sundejte z pečícího papíru a obalte v posypaném moučkovém cukru. A máte hotovo. Stačí jen ochutnat. Bonbony můžete cucat jen tak samotné nebo si jeden vždy vhodit do uvařeného čaje, rozpustí se a přidá mu zdravé látky a výbornou chuť koření.

Výhody konzumace manukového medu

Manuka med se získává z kvetoucích stromů Manuka, které najdete jen na Novém Zélandě. Tento med má velmi silné antibakteriální vlastnosti, které chrání organismus proti různým onemocnění. Manuka med likviduje bakterie a plísně, regeneruje buňky a zmírňuje riziko vzniku zánětů. Pro všechny, kteří se obávají žaludečních vředů je manukový med více než vhodný. Manukový med je na Novém Zélandě velmi populární. Je také velmi výživným, obsahuje železo, zinek, řadu vitamínů B, enzymy a další složky, které podporují jeho regenerační schopnosti. Jelikož tento druh medu bojuje proti bakteriím a infekcím, je více než vhodné ho konzumovat především v zimním období.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Daniela

Optimistka, milovnice zdravého stravování, obdivovatelka přírody, umění a literatury.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button