Zdravotní výhody para ořechů
Para ořechy jsou, se svou krémovou texturou, chutné občerstvení s celou řadou zdravotních výhod. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, zlepšují funkci štítné žlázy a dokonce i náladu. Obsahují velké množství selenu, který je nezbytný pro metabolismus hormonu štítné žlázy a v boji proti zánětům. Pomáhá v boji proti infekcím a chrání tělo před oxidačním poškozením. Nachází se v celé řadě potravin, ale para ořechy ho mají poměrně vysoké množství.
Pozor – para ořechy jezte v omezeném množství (šest denně). Také lidé s různými druhy alergií by měli být s konzumací opatrní.
Co všechno ovlivňují
- Zlepšují funkce štítné žlázy – selen v nich obsažený pomáhá vytvářet a používat hormony štítné žlázy.
- Mají protinádorové účinky – nedostatek selenu podporuje nárust rakoviny jater, dostatečný přísun selenu snižuje riziko rakoviny kůže.
- Pomáhají snižovat cholesterol.
- Zlepšují náladu – také mohou fungovat jako prevence proti úzkosti, stresu s depresi.
- Mají protizánětlivé účinky.
Další pozitiva para ořechů jsou například:
- hořčík – prospěšný pro svaly (i srdce), nervovou soustavu a zastává i některé metabolické funkce
- fosfor – důležitý pro kosti a zuby
- měď – pozitivně ovlivňuje činnost štítné žlázy a ochraňuje tkáně
- vitamín E – prospívá zralé pleti
- doporučené množství para ořechů podporuje růst vlasů a ovlivňuje kvalitu nehtů
- draslík – potřebují všechny buňky, tkáně a orgány ke svému správnému fungování
- bílkoviny – jsou základem výživy každého člověka a obzvlášť důležité jsou pro sportovce
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos