Zelné steaky z hlávkového zelí: extra porce antioxidantů navíc
Zelné steaky z litinové pánve je neskutečná pochoutka. Dají se grilovat i vařit. V dnešní době se hodně lidí nechalo strhnout proudem vegetariánství. Stoprocentně ovšem zachutná i těm největším masožravcům.
Proč zrovna zelí?
Zelí obsahuje spoustu živin, takže jsou skvělou volbou pro večerní jídlo. A tím, že se opeče na pánvi, zvýrazní svou chuť. S trochou karamelizace a kouře, získá své jedinečné aroma.
Samo o sobě vlastní strukturu podobnou masu
Kdo nemá zelí rád, může zkusit květák, brokolici nebo Romanesco. Vaří se prakticky stejným způsobem. Barvy této zeleniny značí, že se jedná o porci extra antioxidantů navíc.
Opečené zelné steaky
Začněte tím, že si rozpálíte pánev. Chce to pánev s nepřilnavým povrchem, např. litinu. Smažené zelí je jako upečený steak z masa.
Vnějšek je pěkně zkaramelizovaný, zatímco vnitřek je pevný. Potom ho jen stačí osolit a opepřit. Můžete použít i jiné koření, např. kari směs.
Na rozehřátou pánev umístěte steaky ze zelí. Uděláte to tak, že jej rozkrojíte na jednotlivé části.
Srpky následně opečete. Výbornou přílohou k těmto steakům je bramborová kaše.
Zelné steaky se dají také osmažit v trojobalu
Každý zná klasický trojobal. Nejprve zelí obalte v hladké mouce, pak dejte do vajíčka, do kterého nakrájejte kousíčky slaniny. Je potřeba vkládat do hodně rozpáleného oleje, aby se strouhanka nerozmočila. Dochuťte celerovou solí a drceným pepřem.
Něco málo o celerové soli
Celerová sůl se vyrábí z drcených celerových semínek a soli. Jedná se o běžné potravinářské koření používané v slaných pokrmech, které dodává další směsici chutí.
Celerová sůl chutná téměř stejně jako normální sůl s nádechem do celeru.
Přejeme vám dobrou chuť. Tenhle pokrm je lahodný a netradiční. Kdo si jej připraví, jistě nebude litovat…
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos