Chutně a rychle? 3 tipy na nepečené vánoční cukroví
Soutěž o to, kdo bude mít v rodině více druhů vánoční cukroví již jistě započala. Máte pocit, že nestíháte péct cukroví, ale rádi byste ve své sbírce měli více druhů? Pusťte se do tvorby nepečeného vánočního cukroví, které máte hotové v cuku letu. Váš vánoční talíř s cukrovím tak bude zdobit mnohem více druhů a vy můžete překvapit i rodinnou návštěvu novými druhy cukroví.
Čokoládové košíčky
Opravdovou delikatesou, kterou máte připravenou opravdu velmi rychle, jsou čokoládové košíčky. Rozplývají se na jazyku a jsou plněny dávkou ořechů a rumem.
- papírové košíčky
- 250 g hořké čokolády
- 120 g moučkového cukru
- 150 vlašských ořechů
- 50 ml polotučného mléka
- rum
Nejdříve si připravte namleté ořechy, ale nechte si také ořechy stranou na zdobení. Na stůl či tác si vyložte papírové košíčky. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu či čokoládu na vaření a připravte si první vrstvu košíčků. Vždy vlijte trochu čokolády do košíčku, aby pokryla dno.
Připravte si směs ořechů. Do hrníčku nalijte mléko, přidejte cukr, namleté ořechy a rumu podle chuti. Pomalu směs ohřívejte, dokud trochu nezhoustne. Tuto směs nechte chvíli vychladnout a poté přidávejte na vrstvu čokoládu, stačí vždy tak lžička.
Na vrstvu ořechovou dejte ještě lžičku čokolády, aby se vytvořil bonbonek s čokoládovou vrstvou. Navrch dozdobte oříškem. Tyto čokoládové bonbony či košíčků chutnají opravdu skvěle.
Opravdu kokosové kuličky
Nepečené kuličky jsou vánoční klasikou snad ve všech domácnostech. Upatlat je dokáží i děti a mohou být připraveny na stovky způsobů, zpravidla se však jedná o směs piškot, kakaa a kokosu. Připravte si však opravdu kokosové kuličky, které ocení milovníci kokosu i zdravého životního stylu.
- 90 g strouhaného kokosu
- 60 g medu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce kokosové moučky
- 150 g kokosové smetany
Ve větší míse stačí smíchat všechny ingredience a vytvořit hmotu, která bude dobře držet. Vytvarujte z ní malé kuličky, které obalíte ve strouhaném kokosu a necháte přes noc v lednici řádně ztuhnout.
Kakaové lanýže
Milujete jemné čokoládové lanýže? Připravit si můžete zdravější verzi s avokáda, které lanýžům propůjčí tu pravou krémovou chuť.
- avokádo
- 130 g datlí
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce kokosové moučky
- špetka soli
- lžička mleté skořice
- půl lžičky mletého kardamomu
- lžíce brandy
Z avokáda si připravte dužinu. Příprava tohoto cukroví je nesmírně jednoduchá. Dužinu s ostatními ingrediencemi vložte do mixéru a rozmixujte do jemné směsi. V případě, že bude směs příliš lepit, přidejte trochu kokosové mouky. Poté směs promíchejte a začněte tvarovat kuličky, které si vyskládáte na tác a na závěr posypete kakaem. Ochutnejte, budete nadšeni.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos