JídloPrevence

Dejte si česnek na 30 minut do úst. Nebudete věřit, co se stane!

Česnek se používá jako prevence nebo širokospektrý lék na nejrůznější onemocnění. Příznivě působí na srdce a krevní oběh – snižuje krevní tlak a cholesterol, což má za následek i snížení rizika vysokého krevního tlaku a ischemické choroby srdeční.

Česnek zpomaluje vývoj aterosklerózy a významně se podílí v prevenci proti rakovině tlustého střeva, konečníku, žaludku, prsu, prostaty, močového měchýře a plic.

garlic-1039563_640

Česnek v ústech

Česnek produkuje chemickou látku zvanou allicin. Ten mu dodává i zápach. Stárnutím však česnek ztrácí na síle účinnosti, používejte ho raději čerstvý. Jinak je skvělým kořením, které jídlu dodá aroma, chuť i výživnou hodnotu.

Výhod, které plynou z konzumace česneku je nespočet

Nejzdravější je ve své syrové podobě, aromatický hlavně po úpravě sekáním nebo prolisováním.

Už jste někdy slyšeli o česnekových bonbónech? Číňané si česnek vkládali do úst a sáli jeho šťávu po dobu 30 minut. Tuto starou techniku praktikovali v brzkých ranních hodinách.

garlic-in-mouth

Výsledky jsou neuvěřitelné! Zdravé živiny z česneku se prostřednictvím slin dostanou do celého organismu a vyčistí krevní cévy. Po 30 minutách se česnek vyplivne a vyčistí se zuby. Pokud je přece jen ještě cítit nevábný zápach z úst, pomůže žvýkání kávového zrnka nebo petrželové nati.

Zopakujme si výhody česneku

Česnek čistí tělo, podporuje zdraví ledvin, čistí kůži a působí proti zánětu. Pomáhá při léčbě zánětu dýchacího ústrojí, zejména na průdušky a chronický kašel. Odstraňuje drobné ledvinové kamínky. Je to všelék, který je nám celoročně dostupný. Proč si ho tedy nedopřát?

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button