HubnutíJídloPrevenceVitamínyZdraví

Hrušky mají sladkou máslovou chuť, kromě toho obsahují mnoho zdraví prospěšných látek

Hrušky po staletí oblibě především pro všechnu jejich šťavnatou lahodnost. Vzhledem k tomu, že se po celém světě pěstuje více než 3 000 odrůd, existuje hruška pro každé chuť – od měkké a sladké až po křupavé a šťavnaté.

Hrušky mají více než to, že skvěle chutnají. Toto ovoce také nabízí vážné nutriční výhody. Hrušky mohou pomoci s řízením hmotnosti, zlepšit trávení, snížit riziko vzniku cukrovky 2. typu a mnoho dalšího.

Hrušky jsou plné živin

Střední hruška je dobrým zdrojem vitamínu C; toto ovoce také obsahuje některé vitamíny draslíku, vitamínu K, mědi, hořčíku a vitamínů B. Hrušky jsou také vynikajícím zdrojem vlákniny, což pomáhá udržovat váš trávicí systém pravidelný.

Mohou snížit riziko vzniku cukrovky 2. typu

Jablka i hrušky jsou považovány za zvláště užitečné při snižování rizika cukrovky kvůli jejich vysokému počtu vlákniny, o kterém je známo, že pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi.

Hrušky poskytují prospěšné fytonutrienty

Některé odrůdy hrušek mají vyšší antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Hrušky, zejména ty s barevnou slupkou, poskytují fytonutrienty nebo přírodní rostlinné chemikálie, jako jsou flavonoidy. Je známo, že tyto sloučeniny pomáhají udržovat zánět nízký neutralizací volných radikálů – což může způsobit poškození buněk, které může vést k chronickým onemocněním, jako jsou srdeční onemocnění a rakovina. Volné radikály jsou také spojeny s předčasným stárnutím.

hrušky

Pomáhají s kontrolou hmotnosti

Střední hruška má jen něco málo přes 100 kalorií. A vysoká úroveň vlákniny zmíněná dříve? Všechno ta vláknina pomáhá uspokojit vaši chuť k jídlu, takže se budete cítit déle nasyceni.

Snadno doplňují jiné pokrmy

Hrušky si můžete vychutnat nesčetnými způsoby – od snídaně až po dezert – takže je velmi snadné získat jejich nutriční výhody bez spousty přípravných prací nebo času na vaření. Vyzkoušejte hruškové parfaity nebo nakrájené hrušky ve vašich cereáliích k snídani; Na oběd nakrájejte jeden na salát nebo s krůtím nebo sýrovým sendvičem.

Na večeři mohou být pečené, pečené nebo přidané do smažení. A samozřejmě, hrušky jsou perfektní občerstvení. Vyzkoušejte nakrájené hrušky s ořechovým máslem nebo hrušku se sýrem brie. Pro dezert nic nezasáhne místo jako hrušková drobenka nebo hruškový koláč.

Zdroj obrázků: pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button