Limonáda z citronu a kurkumy – recept, který musíte vyzkoušet

Kurkuma byla donedávna jen velice málo známým kořením, které používali jen skuteční gurmáni. Dnes už ale známe stovky pozitivních zdravotních účinků tohoto koření, a tak jej běžně používáme i v řadě léčivých přípravků. Jedním z nich je i tato limonáda!
Pozitivní účinky kurkumy
- snižuje riziko mozkových příhod
 - snižuje pravděpodobnost srdečních chorob
 - používá se k prevenci a léčbě Alzheimerovy choroby
 - pomáhá s artritidou
 - působí proti depresi
 - bojuje proti příznakům stárnutí
 
Bohužel je ale pro mnoho z nás kurkuma dost těžko stravitelná, a proto nemůžeme všech jejích skvělých účinků využívat. Nejlepším způsobem jak pomoci tělu kurkumu dobře strávit a plnohodnotně ji využít je konzumovat fermentovanou kurkumu. V receptu na tuto limonádu si ukážeme jak na to.
Citronovo-kurkumová limonáda
Připravte si:
- 1 šálek čerstvé kurkumy
 - 3/4 šálku medu
 - 2 bio citrony
 - 6 šálků vody
 
Postup:
- Ve velkém hrnci svařte vodu a kurkumu.
 - Vařte 15 – 20 minut.
 - Poté odstavte a smíchejte se zbytkem surovin.
 - Dobře promíchejte a směs vlijte do kamenné nádoby.
 - Zakrytou nádobu uložte na tmavé a teplé místo po dobu 3 dnů.
 - Čas od času nádobu protřepejte a po uplynutí 3 dnů sceďte.
 - Tekutinu přelijte do skleněných láhví a nechte ještě několik dní odležet.
 - Poté nápoj uložte do chladničky.
 - Před každým požitím nejprve řádně protřepejte!
 
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
				




