Limonáda z citronu a kurkumy – recept, který musíte vyzkoušet
Kurkuma byla donedávna jen velice málo známým kořením, které používali jen skuteční gurmáni. Dnes už ale známe stovky pozitivních zdravotních účinků tohoto koření, a tak jej běžně používáme i v řadě léčivých přípravků. Jedním z nich je i tato limonáda!
Pozitivní účinky kurkumy
- snižuje riziko mozkových příhod
- snižuje pravděpodobnost srdečních chorob
- používá se k prevenci a léčbě Alzheimerovy choroby
- pomáhá s artritidou
- působí proti depresi
- bojuje proti příznakům stárnutí
Bohužel je ale pro mnoho z nás kurkuma dost těžko stravitelná, a proto nemůžeme všech jejích skvělých účinků využívat. Nejlepším způsobem jak pomoci tělu kurkumu dobře strávit a plnohodnotně ji využít je konzumovat fermentovanou kurkumu. V receptu na tuto limonádu si ukážeme jak na to.
Citronovo-kurkumová limonáda
Připravte si:
- 1 šálek čerstvé kurkumy
- 3/4 šálku medu
- 2 bio citrony
- 6 šálků vody
Postup:
- Ve velkém hrnci svařte vodu a kurkumu.
- Vařte 15 – 20 minut.
- Poté odstavte a smíchejte se zbytkem surovin.
- Dobře promíchejte a směs vlijte do kamenné nádoby.
- Zakrytou nádobu uložte na tmavé a teplé místo po dobu 3 dnů.
- Čas od času nádobu protřepejte a po uplynutí 3 dnů sceďte.
- Tekutinu přelijte do skleněných láhví a nechte ještě několik dní odležet.
- Poté nápoj uložte do chladničky.
- Před každým požitím nejprve řádně protřepejte!
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos