Přírodní léčbaReceptyZdraví

Vývar z kostí a jeho výhody pro zdraví

Kostní vývar je přísada, která byla po staletí používána ke zmírnění onemocnění od bolesti žaludku k podvýživě. Je zvláště užitečný při řešení bolestí artritidy a celulitidy. Kostní vývar obsahuje mnoho minerálů a dodává je ve formě, kterou naše tělo snadno tráví. Některé z těchto minerálů zahrnují glukosamin (který zmírňuje bolesti kloubů), křemík, síru, hořčík a vápník (podporuje zdraví kostí).

Výhody vývaru z kostí

Výzkum také ukázal, že kuřecí vývar obsahuje aminokyseliny, které snižují zánět v dýchacím systému a zlepšují trávení. Může také posílit imunitní systém, což urychlí vaše zotavení z chřipky. Jedna aminokyselina, glycin, podporuje detoxikaci a trávení. Další aminokyselina, prolin, podporuje zdravou pleť.

Kostní vývar obsahuje také kolagen, který zvyšuje kolagen v našich tělech. Kolagen je přísada, díky níž je naše pleť plnější a vypnutější. To může snížit celulitidu i vrásky. Želatina se také nachází v kostním vývaru a rozpadá se z kolagenu. Výhody želatiny jsou mnohé, může pomoci s potravinovými alergiemi (např. Na mléčné výrobky), podporuje probiotickou rovnováhu a růst, poskytuje kostní minerály, které usnadňují bolest kloubů a mohou zabránit ztrátě kostí a uklidňují střevní mikroflóru.

Jak vyrobit kostní vývar

Chcete-li využít všechny výhody kostního vývaru, musíte si ho udělat sami. Můžete si udělat čistý vývar z masa, ale získáte další výhody, pokud přidáte i zeleninu.

Postupujte podle doporučeného receptu:

Budeš potřebovat:

Maso, tuk a kosti z krávy, která se živila trávou (nejlépe farmářská kvalita)

Jakoukoli zelenou zeleninu, kterou chcete přidat (cibule, česnek, mrkev atd.).

Pokyny:

Lehce opečeme kosti a maso na středním ohni.

Umístěte části zvířat (a zeleninu, pokud chcete) do velkého hrnce. Přidejte 2 polévkové lžíce jablečného octa. Zalijte dostatečně vodou.

Přivádějte vodu pomalu k varu. Jakmile voda vaří, snižte teplotu na minimum a dejte na nejmenší hořák. Zlehka nechte vařit alespoň 6 hodin.

Kuřecí kosti se mohou vařit až 24 hodin; hovězí kosti se mohou vařit až 48 hodin. Je nutné vařit kosti velmi mírně a pomalu plně extrahovat živiny. Po dokončení by se kosti měly snadno rozpadat při stisknutí mezi prsty.

Po dokončení vaření se na vrchu uvidí vytvrzená vrstva tuku. To ochrání bujónu pod; odstraňte pouze tehdy, když se chystáte jíst vývar.

Proces se může zdát trochu zdlouhavý, ale stojí to za to! Zvláště u těch, kteří trpí artritidou, může být kostní vývar odpovědí, jak zmírnit bolesti kloubů a zabránit ztrátě kostí. A pro ty, kteří se snaží, aby se zbavili celulitidy, je kostní vývar skvělý zdroj. Kostní vývar, jako je tenhle, vám poskytne plnější a zdravější kůži.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Zdena Prokopová

Jsem součástí tohoto magazínu již od začátku a starám se o to, aby si zde každý čtenář přišel na své. Ráda trávím čas se svou rodinou, miluji cestování a svou práci! Zdravému životnímu stylu se věnuji již řadu let, nejvíce pak aktivnímu sportu a přírodním receptům.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button