Přírodní léčbaRecepty

Limonáda z citronu a kurkumy – recept, který musíte vyzkoušet

Kurkuma byla donedávna jen velice málo známým kořením, které používali jen skuteční gurmáni. Dnes už ale známe stovky pozitivních zdravotních účinků tohoto koření, a tak jej běžně používáme i v řadě léčivých přípravků. Jedním z nich je i tato limonáda!

Pozitivní účinky kurkumy

  • snižuje riziko mozkových příhod
  • snižuje pravděpodobnost srdečních chorob
  • používá se k prevenci a léčbě Alzheimerovy choroby
  • pomáhá s artritidou
  • působí proti depresi
  • bojuje proti příznakům stárnutí

Bohužel je ale pro mnoho z nás kurkuma dost těžko stravitelná, a proto nemůžeme všech jejích skvělých účinků využívat. Nejlepším způsobem jak pomoci tělu kurkumu dobře strávit a plnohodnotně ji využít je konzumovat fermentovanou kurkumu. V receptu na tuto limonádu si ukážeme jak na to.

Citronovo-kurkumová limonáda

Připravte si:

  • 1 šálek čerstvé kurkumy
  • 3/4 šálku medu
  • 2 bio citrony
  • 6 šálků vody

Postup:

  1. Ve velkém hrnci svařte vodu a kurkumu.
  2. Vařte 15 – 20 minut.
  3. Poté odstavte a smíchejte se zbytkem surovin.
  4. Dobře promíchejte a směs vlijte do kamenné nádoby.
  5. Zakrytou nádobu uložte na tmavé a teplé místo po dobu 3 dnů.
  6. Čas od času nádobu protřepejte a po uplynutí 3 dnů sceďte.
  7. Tekutinu přelijte do skleněných láhví a nechte ještě několik dní odležet.
  8. Poté nápoj uložte do chladničky.
  9. Před každým požitím nejprve řádně protřepejte!

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button