Neuvěřitelné účinky sody a citronové šťávy na naše tělo
Kombinace sody a citronové šťávy má řadu přínosů pro zdraví, včetně schopnosti detoxikovat tělo, vyrovnat hladiny pH, zlepšit trávení, posílit imunitní systém, podpořit zdraví srdce, chránit kůži, vyléčit játra a předcházet chronickým onemocněním .
Existuje řada zdravotních prostředků, které v posledních letech získaly popularitu, ale použití sody a citronu se datuje do desetiletí v přírodních kruzích zdraví. Tyto látky samy o sobě mají spoustu zdravých účinků, ale když jsou kombinovány, mohou mít dokonce ještě působivější dopad na vaše celkové zdraví. Za prvé, šťáva z čerstvě vymačkaného citronu má vysoký obsah vitamínu C a dalších antioxidantů a je úzce spjata s účinky imunitního systému a diuretiky na tělo. Citrony obsahují vysokou koncentraci minerálů a vitamínů.
Soda je na druhé straně běžným názvem pro bikarbonát sodný, který je technicky považován za léčivý přípravek, a to i přes jeho mnoho kulinářských aplikací. Alkalizační účinek sody je dobře znám, což je důvod, proč ho tolik lidí užívá při potížích s trávením a pálením žáhy, protože může snížit riziko acidózy a mnoho vedlejších účinků, které mohou doprovázet nerovnovážnou úroveň pH v těle.
Recept: Soda a citron
Sodu a citronovou šťávu můžete připravit přidáním lžičky sody a šťávy z poloviny citronu do sklenice minerální vody. Nejlepších efektů dosáhnete tím, že jí vypijete ráno na prázdný žaludek a pak si užívejte efekty po celý den! Pokud se dostane do styku s trávením jídla, nebude schopna pracovat tak rychle v těle a nebude tak efektivní.
Výhody sody a citronové šťávy
Výhody užívání sody a citronové šťávy zahrnují lepší metabolickou funkci, vyváženější úroveň pH, zdravější střevo, nižší riziko chronických onemocnění a rakoviny, zlepšené zdraví srdce a silnější imunitní systém.
Vyrovnané hodnoty pH
Lidé často přehlížejí důležitost snížení hladin kyselin v těle, ale udržení vyváženého pH je pro celkové zdraví rozhodující. Bikarbonát sodný je známý jako alkalizační činidlo, které může snižovat hladiny kyselin, snižuje záněty žaludečních vředů a trávení, ale také udržuje tělo na alkalické úrovni, což znesnadňuje onemocnění a patogeny v těle. Stejně tak kyselina citronová v citronu má ve skutečnosti alkalizační účinek, jakmile je trávena!
Ztráta váhy
Neexistuje přímá souvislost mezi používáním sody a citronové šťávy a ztrátou hmotnosti, ale existuje důkaz, že soda může poskytnout více energie a vytrvalosti během tréninku a podpořit metabolismus. Ačkoli ztráta hmotnosti bude sekundární efekt, je stále možné pomoci svému úsilí v hubnutí s tímto nápojem.
Čisticí vlastnosti
Citronová šťáva je již dlouho známá jako diuretikum a je schopna stimulovat tělo k močení, čímž vylučuje nadbytek toxinů, solí, tuků a vody. To je velmi dobrá zpráva pro ledviny, protože to může snížit stres a tlak na tyto orgány a zajistit, že vaše tělo udržuje nízkou úroveň toxicity.
Péče o zuby
Tradičně mnoho lidí používalo tuto kombinaci pro bělení zubů, ale abrazivní povaha může být škodlivá pro zuby. To může zpočátku snížit žloutnutí zubů a nižší hladiny kyselosti v ústech, ale existují bezpečnější způsoby, než používat tuto kombinaci jako zubní pastu.
Zlepšené trávení
Kombinace sody a citronové šťávy působí jako nádherná antacida a je známo, že rychle snižuje příznaky poruchy trávení, nadměrné nadýmání, křeče a pálení žáhy. Tím, že zabráníte zánětu střeva, který je kritickým prvkem imunitního systému, citronová šťáva a soda mohou významně zvýšit zdraví vašeho střeva.
Zdraví srdce
Výzkum ukázal, že pitná voda smíchaná s sodou je schopna regulovat hladiny „špatného“ cholesterolu a zlepšit hladinu HDL cholesterolu, což může snížit riziko vzniku aterosklerózy a snížit tak riziko mrtvice a srdečních záchvatů.
Péče o kůži
Citronová šťáva má velmi vysoký obsah kyseliny citronové, stejně jako další kritické antioxidanty, které mohou snížit oxidační stres a zabránit negativním účinkům volných radikálů v těle. To je zvláště dobré pro pokožku a může zpomalit známky stárnutí, snížit vzhled vrásek a dát pokožce zdravou záři.
Prevence rakoviny
Jedním z nejkontroverznějších použití citrónové šťávy a sody je jeho potenciální účinek na rakovinu. Bylo zjištěno, že zejména citronová šťáva je velmi účinná proti karcinogenním buňkám a snižováním oxidativního stresu v celém těle se významně snižuje riziko rakoviny.
Posílení imunitního systému
Antimikrobiální účinky citronové šťávy jsou dobře známé, což může zabránit vývoji patogenů a onemocnění ve střevě, stejně jako v jiných částech těla. Kromě toho, ale zvýšením alkalicity těla, díky sodě zabraňujete kyselým podmínkám, o nichž je známo, že se vyvíjí v onemocnění.
Slovo varování: Jak bylo zmíněno, alkalické podmínky, které soda může vytvářet v těle, jsou poměrně silné a soda je široce považována za léčivý přípravek. Pokud ale berete léky, než začnete zkoušet tento přírodní lék, je rozumné mluvit se svým lékařem.
Zdroj foto: Freepik
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos