JídloRady a tipy

Recept: Bezlepkové plněné papriky s krůtím masem

Pokud se snažíte držet redukční dietu či jen jíst zdravě, je někdy těžké hledat neustálou inspiraci pro přípravu pokrmů. V dnešním článku vám přinášíme recept na zdravé plněné papriky s krůtím masem. Plněné papriky můžete jíst samotně s dipem či si k nim připravit zeleninový kuskus.

Zdravá strava

Pro některé z nás může být problémem najít dostatek receptů na zdravé pokrmy. Myslet byste měli především na kvalitu použitých surovin. Dnešní recept obsahuje zajímavé ingredience, není tučný, je bezlepkový a má nízkou hladinu uhlohydrátů. Po tomto jídle by vás neměl doprovázet pocit těžkého žaludku, ale díky obsahu rýže bude pokrm velmi lehký, ale dostatečně zasytí.

Obsah živin:

Papriky jsou bohaté na vitamín C a vitamín A. Jedna paprika má přibližně 37 kalorií. Papriky jsou plněné krůtím masem, které je bohaté na bílkoviny a je vhodné i pro osoby, které se snaží vyhnout tučným masům a ztratit přebytečná kila. Do paprik se dále přidává hnědá rýže. Navíc jsou papriky pečené, tudíž neobsahují žádný olej navíc, ani průmyslově zpracované suroviny.

Jak na to?

  • 4 velké papriky, odstraněné stonky a semínka, nakrájené na polovinu
  • ½ šálku hnědé rýže, vařené
  • 1 lžíce avokádového oleje
  • 500 g krůtího masa
  • 2-3 česnekové stroužky
  • ¼ červené cibule, nasekané
  • ¼ šálku petrželky, nasekané
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky pepře
  • 1 šálek rajčatového pyré
  • nakrájený kozí sýr

Předem byste si měli připravit rýži, tedy ji uvařit. Troubu si předehřejte na 200 stupňů Celsia. Připravte si pánvičku, přidejte avokádová olej, nakrájené krůtí maso, které by mělo být osolené a opepřené, přidejte také nakrájenou cibuli, česnek a petrželku. Všechno promíchávejte. Až bude krůtí maso hotové, přidejte rajčatové pyré a rýži. Směs odstraňte z tepla. Papriky si rozkrojte podélně na půl. Plňte je vzniklou směsí a pokládejte na plech. Navrch ještě posypte kozím sýrem. Ten můžete vyměnit i za jiný, pokud nemáte kozí výrobky rádi. Pečte přibližně 45 minut, do doby, kdy jsou papriky měkké a směs zapečená. Servírujte s dipem. Dobrou chuť!

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Daniela

Optimistka, milovnice zdravého stravování, obdivovatelka přírody, umění a literatury.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button