Rady a tipy

RECEPT: Domácí džus, který zabraňuje srážení krve a preventivně snižuje riziko mrtvice

Kiwi je jedinečným druhem ovoce pocházející z Číny. Nejenže obsahuje velké množství vitamínu C (až 1 miligram v 1 gramu kiwi), ale obsahuje také důležitý hořčík, který podporuje látkovou výměnu, zpevňuje cévy a žíly a posiluje imunitní systém. Objevte s námi recept na džus z kiwi, který vám pomůže preventivně předcházet mnoha onemocněním.

Chlupatý plod

Kiwi je ojedinělé svou hnědou chlupatou slupkou a zelenou dužinou. Jeden kus kiwi vám dopřeje příjem vitamínu C, který vám postačí na celý den. Jelikož je vitamín C nepostradatelným antioxidantem, napomáhá vám kiwi k pročištění organismu, zvyšuje schopnost soustředění a přispívá ke zdravé funkci srdce a svalů. Kiwi obsahuje speciální enzym zvaný aktynidin, který je důležitý při normalizaci srážení krve a stimulaci trávicí soustavy.

Šťáva z kiwi

Tato šťáva ze zeleného plodu se doporučuje pro každodenní užívání. Je správnou volbou především pro osoby, které mají problémy s ledvinami, žlučníkovými kameny a preventivně chrání před kardiovaskulárními chorobami.

Jaké jsou výhody šťávy z kiwi?

  • odstraňuje ledvinové kameny
  • chrání před onemocněním srdce
  • snižuje krevní srážlivost
  • je prevencí proti cévní mozkové příhodě
  • chrání vitalitu buněk
  • má příznivý vliv na zrak a brání vzniku onemocnění očí
  • chrání tělo před vlivem škodlivých radikálů
  • chrání před infarktem
  • detoxikuje tělo
  • posiluje imunitu
  • zabraňuje tvorbě tukových vrstev
  • snižuje příznaky bronchitidy, chronického kašle a dalších plicních chorob
  • odstraňuje celulitidu
  • zlepšuje zdraví vlasů
  • zlepšuje kapacitu paměti

Recept:o

  • 1,5 kilogramu čerstvého oloupaného kiwi
  • 0,5 kilogramu cukru
  • 1,5 kilogramu vody

Postup:

Nejdříve kiwi pečlivě oloupejte a rozmixujte v mixéru. Přes sítko propasírujte vzniklou směs. V hrnci si připravte vodu a přiveďte ji k varu, nechte odstát a přidejte cukr a šťávu z kiwi. Míchejte směs několik minut, dokud se cukr nerozpustí. Džus nalévejte do sterilované sklenice, uzavřete a skladujte v lednici.

Buďte však s příjmem kiwi šťávy opatrní. Nespotřebovávejte více než 1 až 2 sklenice šťávy denně. Mohlo by dojít k alergické reakci.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Daniela

Optimistka, milovnice zdravého stravování, obdivovatelka přírody, umění a literatury.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button