KrásaPrevencePřírodní léčbaReceptyZdraví

Zotavující polévky z celého světa pro ženy po porodu – 1. díl

Před přivítáním dítěte na svět je velmi pravděpodobné, že jste strávila posledních zhruba 9 měsíců zaměřením na zdravou výživu, ale jak to bude s vaším zdravím po narození miminka?

Je prakticky jedno, zda jste rodila přirozeně nebo císařským řezem, vaše tělo potřebuje při hojení další podporu v obou případech…

Specifické živiny jako železo, vitamín B12 a kyselina listová podporují výměnu krevních buněk, které byly nevyhnutelně ztraceny během zranění při porodu.

Polévka z mořských řas na hovězím základu

V Koreji rodiny často podávají polévku z mořských řas neboli „miyeok guk“ během období poporodního odpočinku známého jako Saam-chil-il. Toto období je věnováno tomu, aby nové matky dostaly příležitost zotavit se z obecných stresových faktorů.

Traduje se, že polévka z mořských řas slouží také k řádné rehydrataci, což je zvláště podstatné při kojení.

Mimo jiné obsahuje také:

vysoký obsah vápníku (pomáhá předcházet úbytku kostní hmoty obvykle spojeného s těhotenstvím a porodem)

dostatek jódu (podpora vývoje mozku dítěte)

hodně vlákniny (předchází zácpě)

plno železa (prevence a léčba anémie, přispívá ke zlepšení celkové pohody)

Mořské řasy jsou nejlepší potravinou, kterou můžete jíst pro zdravou štítnou žlázu a nadledviny – obojí vyžaduje v období po porodu zvláštní pozornost.

Mořské řasy jsou také bohaté na: hořčík, zinek, draslík, mangan, měď, esenciální mastné kyseliny omega-3 a 6, vitamíny A, C, E a B.

Chutný miyeok guk je také nabitý bílkovinami

Vyzkoušejte tento recept od Korean Bapsang . Tento recept vytvořila samotná korejská maminka. Jistě vám dodá pocit útěchy a lásky.

Polévku s řasami tvoří základ z hovězího masa.

Existují dva běžné způsoby, jak připravit korejskou hovězí polévku

  1. Tenké plátky hovězího masa se dochutí sojovou omáčkou a restují se před vařením ve vodě.

2. Kus masa se vaří společné s aromatickou zeleninou dlouhou dobu do měkka. Maso se pak rozdrtí a přidá do polévky.

Další nezbytnou surovinou jsou pak i mořské řasy. Jednoduše se namočí na několik minut, mělo by stačit 10 až 20 minut, delší doba jim bere na chuti. Vše najdete v pokynech na obalu.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button