Prevence

9 varovných signálů, že potřebujete okamžitou detoxikaci

Toxické látky jsou po celém světě. Najdeme je v potravinách, které jíme, ve vzduchu, který dýcháme, v přípravcích na čištění i v elektronice, kterou používáme. Toxické volné radikály se tvoří dokonce i v těle, původcem jsou nejčastěji stresové hormony, emoční poruchy, pocity úzkosti i negativní emoce, které tyto radikály vytváří.

Kdyby se toxiny v těle pouze hromadily, tak by to naše tělo nevydrželo, a proto disponuje celou řadou mechanismů, které dokáží toxické přetížení redukovat. Pláč, pocení, močení, defekace, to všechno jsou procesy, které nás toxinů zbavují. Pokud se nadměrná přítomnost toxinů v těle ignoruje, mohou být pro naše tělo velmi nebezpečné. Je nesmírně důležité čas od času své tělo detoxikovat.

Uvedeme si 9 varovných signálů, které je potřeba neignorovat a v případě jejich zaznamenání začít co nejdříve s detoxikací.

Kožní potíže

Jestliže je vaše pokožka suchá nebo trpí neustálými vyrážkami a akné, jedná se o jasné znamení, že potřebujete detoxikaci. Aktuální léčba vám nikdy nepomůže, pokud se nezbavíte hlavní příčiny problému, nadměrné toxicity v těle. Nejúčinnější léčbou pokožky je tedy zbavit tělo toxinů, které kožní problémy způsobují.

Překrvení dutin

Tento příznak je specifický zejména po inhalaci velkého množství toxických látek, které se nachází ve vzduchu kolem nás. Často se s tím setkávají lidé v zaměstnání, kde přijdou s vyšším množstvím toxinů do kontaktu, ale výjimku není ani prostředí, ve kterém žijeme.

Žlučníkové potíže

Z důvodu velkého množství toxinů nahromaděných v těle se z jater do žlučníku dostává příliš koncentrovaná žluč. Tato hustá žluč zbytečně ucpává žlučník a zvyšuje riziko vzniku žlučových kamenů.

Břišní tuk

Za nahromadění toxinů v těle mohou často pouhé emoce, stres, úzkost a dokonce i hněv. Tyto toxiny narušují schopnost kontrolovat hladinu glukózy a cholesterolu v našem těle. Nahromaděný břišní tuk se tak často objeví i u lidí, kteří jsou fyzicky aktivní, ale mají silné emoční či stresové potíže. Jedná se o znamení, že je potřeba okamžitě podstoupit detox.

Přehřátí

Zvýšená koncentrace toxinů v těle může vaše srdce donutit, aby pracovalo více, než normálně. Srdce začne více pracovat, aby tělo více zahřálo, to způsobí, že se začnete potit, póry vaší pokožky se více rozšíří a tělo bude odvádět více odpadních látek z těla. Jedná se o přirozenou obranu těla, které je však vhodné předcházet pravidelnou detoxikací.

Bolesti hlavy

Pokud vás pravidelně trápí bolesti hlavy bez jakýchkoliv zjevných příčin, může to být znamení, že je nejvyšší čas na detox. Bolest hlavy je poměrně spolehlivý způsob, jak vám vaše tělo řekne, že něco není v pořádku. Nejhorší možností léčby jsou léky proti bolesti hlavy, pokud je důvodem bolesti množství toxinů, skutečně vám pomůže jen detoxikace.

Nedostatek energie

Je nesmírně důležité, abyste poznali rozdíl mezi tím, když jste unavení, konstantně unavení a když máte málo energie. Pokud jste unavení celý den a tento stav se dlouhodobě nelepší, detoxikujte se. Detox vám pomůže z těla vypláchnout všechny příčiny, které vám brání, abyste se cítili svěží a plní energie.

Bílý nebo žlutý jazyk

Přirozená barva vašeho jazyka by měla být jasně růžová nebo světle červená. Pokaždé, když na svém jazyku zaznamenáte slabou vrstvu žlutého nebo bílého filmu, tělo tím dává najevo, že se detoxikuje skrze váš jazyk a ústa. Přebytek toxinů se projeví často i špatným dechem. Pokud máte bez zjevných příčin špatný dech, je potřeba podstoupit detoxikaci, která vás tohoto problému zbaví.

Nespavost

O signalizaci, že je čas spát, se stará melatonin. Pokud máte v těle nadměrné množství toxinů, může to vést k jeho úbytku. To může mít za následek nespavost nebo velmi špatný a neklidný spánek. Detoxikace vám pomůže dostat tělo do přirozeného stavu, aby uvolňovalo odpovídající množství melatoninu, který vám umožní usnout rychleji a dopřát si kvalitnější spánek.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button