Recept: 2 netradiční zeleninové saláty, které si můžete dopřát během redukční diety
Při redukční dietě je důležité vyhnout se tučným potravinám, ať už jsou to mléčné výrobky,tučné maso, bílé pečivo nebo sladkosti. Cílem redukční diety je totiž zredukovat především tuk ve vašem těle a ten také zhubnout. Tyto saláty však můžete konzumovat běžně, i když zrovna nedržíte žádnou dietu. Jsou výborné a obsahují netradiční ingredience, které překvapí vaše chuťové pohárky.
Řepový salát s granátovým jablkem
Tento salát je velmi jednoduchý na přípravu, přitom velmi zdraví a opravdu delikátní. Kombinuje se v něm chuť sladké řepy, šťavnatých granátových jablek, hořké a dokonale voňavé pomerančové kůry a nahořklé rukoly. V žádném případě v tomto receptu nesmí chybět kozí sýr, ať už tvarohového typu nebo tvrdší.
- 3 větší očištěné řepy
- 1 hrnek pokrájené červené cibule
- 1/4 hrnku octa (kokosového, jablečného)
- 3 lžíce pomerančové kůry
- 1 lžička javorového sirupu (můžete použít i agávový)
- 1 hrnek semínek granátového jablka
- 2 hrnky rukoly
- 2 hrnky špenátu
- 1/2 hrnku kozího sýru
- sůl
Postup:
Řepu můžete upéct v troubě nebo ji uvařit, dá se také zakoupit předvařená. Pokud ji chcete upéct, což je nezdravější varianta, předehřejte si troubu na 200 stupňů a pečte ji po dobu 30 minut zabalenou v alobalu.
V pánvi orestujte cibuli, přidejte ocet, pomerančovou kůru, javorový sirup a povařte. Po pěti minutách odstavte a nechte vychladnout.
Nyní si připravte hluboký talíř, do něj vložte pokrájenou červenou řepu na kostičky, čtvrtky nebo plátky a promíchejte se semínky z granátového jablka. Přidejte špenát a rukolu. Promíchejte, ozdobte sýrem a vzniklým dresinkem. Užívejte si vyváženou chuť červené řepy, kozího sýra a sladkého dresinku.
Tuňákový salát
Tento salát by měl obsahovat majonézu, tu však můžete vyměnit za bílý jogurt nebo vegenaisu, která neobsahuje
vejce. Tuňákový salát s řapíkatým celerem a brusinkami budete mít v mžiku hotový.
- tuňák v konzervě
- 1/4 hrníčku majonézy (lepší je použít vegenaisu, která neobsahuje vajíčka)
- 2 řapíkaté celery
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1-2 lžíce sušených brusinek
- citronová šťáva
- sůl a pepř
Postup:
Připravte si mističku a v ní smíchejte tuňáka, majonézu (vegenaisu), pokrájený řapíkatý celer a cibuli, hořčici a brusinky. Promíchejte a ochuťte šťávou z citronu, solí a pepřem. Dejte do lednice odpočinout alespoň na hodinu. Následně si dopřávejte vyváženou chuť tohoto velmi snadného a rychle připraveného tuňákového salátu.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos