Jídlo

Využijte vajíčka po Velikonocích: Objevte zdravou variantu vajíčkového salátu

Velikonoce jsou za námi a doma vám po kolednících zbyla určitě spousta vajec. Co s nimi? Vytvořte si vajíčkový salát či vajíčkovou pomazánku, která bude nejen rychlá, ale i zdravá. Poradíme vám, jak na to.

Avokádo a vajíčka

Avokádo se stalo v posledních několika letech velice oblíbeným ovocem. Ano, avokádo je ovoce, ale mi ho připravujeme především na slano. Přidáváme ho do salátů, tvoříme z něj pomazánky i oblíbené guacamole. Dnes si však ukážeme rychlý a zdravý salát z avokáda a vajec, který zvládnete připravit za 10 minut.

Na 4 porce budete potřebovat:avocado-829092_960_720

  • 1 ½ lžíce jemně nakrájené červené cibule
  • 2 lžíce čerstvé petrželky nasekané
  • 8 vajec natvrdo
  • 2 čerstvá avokáda, vypeckovaná
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžičky jablečného octa
  • trocha kurkumy
  • ½ lžičky himalájské soli
  • ¼ lžičky kajenského pepře

Smíchejte avokádo a majonézu v misce a trochu je rozmačkejte vidličkou. Poté přidejte ocet, hořčici, sůl, pepř, kurkumu a kajenský pepř. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Pak dolaďte cibulí a petrželkou a dobře promíchejte. Čím více vajíčka a avokáda promícháte, tím víc se budou podobat pomazánce. Pokud je jen lehce pokrájíte a přidáte trochu zeleniny, například mrkev, rajče či papriku, výborné jsou i klíčky, vznikne vám spíš salát. Klasickou majonézu můžete nahradit light verzí majonézy či jogurtem

Jak servírovat?

Podávejte salát či pomazánku do sendvičů, na chleba či topinku. Jde vlastně o zdravější a chutnější variantu klasické vajíčkové pomazánky. Salát můžete jíst i samotný, třeba ke svačině. Vyzkoušejte i vy zdravou variantu salátu a vaše tělo vám bude vděčné. Nestačí než popřát dobrou chuť.

Zanechte komentář