Zotavující polévky z celého světa pro ženy po porodu – 1. díl
Před přivítáním dítěte na svět je velmi pravděpodobné, že jste strávila posledních zhruba 9 měsíců zaměřením na zdravou výživu, ale jak to bude s vaším zdravím po narození miminka?
Je prakticky jedno, zda jste rodila přirozeně nebo císařským řezem, vaše tělo potřebuje při hojení další podporu v obou případech…
Specifické živiny jako železo, vitamín B12 a kyselina listová podporují výměnu krevních buněk, které byly nevyhnutelně ztraceny během zranění při porodu.
Polévka z mořských řas na hovězím základu
V Koreji rodiny často podávají polévku z mořských řas neboli „miyeok guk“ během období poporodního odpočinku známého jako Saam-chil-il. Toto období je věnováno tomu, aby nové matky dostaly příležitost zotavit se z obecných stresových faktorů.
Traduje se, že polévka z mořských řas slouží také k řádné rehydrataci, což je zvláště podstatné při kojení.
Mimo jiné obsahuje také:
vysoký obsah vápníku (pomáhá předcházet úbytku kostní hmoty obvykle spojeného s těhotenstvím a porodem)
dostatek jódu (podpora vývoje mozku dítěte)
hodně vlákniny (předchází zácpě)
plno železa (prevence a léčba anémie, přispívá ke zlepšení celkové pohody)
Mořské řasy jsou nejlepší potravinou, kterou můžete jíst pro zdravou štítnou žlázu a nadledviny – obojí vyžaduje v období po porodu zvláštní pozornost.
Mořské řasy jsou také bohaté na: hořčík, zinek, draslík, mangan, měď, esenciální mastné kyseliny omega-3 a 6, vitamíny A, C, E a B.
Chutný miyeok guk je také nabitý bílkovinami
Vyzkoušejte tento recept od Korean Bapsang . Tento recept vytvořila samotná korejská maminka. Jistě vám dodá pocit útěchy a lásky.
Polévku s řasami tvoří základ z hovězího masa.
Existují dva běžné způsoby, jak připravit korejskou hovězí polévku
- Tenké plátky hovězího masa se dochutí sojovou omáčkou a restují se před vařením ve vodě.
2. Kus masa se vaří společné s aromatickou zeleninou dlouhou dobu do měkka. Maso se pak rozdrtí a přidá do polévky.
Další nezbytnou surovinou jsou pak i mořské řasy. Jednoduše se namočí na několik minut, mělo by stačit 10 až 20 minut, delší doba jim bere na chuti. Vše najdete v pokynech na obalu.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos