PrevenceRady a tipy

Chcete přestat kouřit? Tato rostlina zničí vaši touhu po nikotinu

Běžným problémem při omezování kouření je strach z nabrání kilogramů navíc. Jakmile totiž odložíte cigaretu, do ruky vezmete jídlo. To je známý fakt, který vám potvrdí nejeden bývalý nebo i aktuální či opětovný kuřák. Není se ale čeho bát. Tato rostlina vám zabrání v přibrání po vaší stopce v kouření.

Stévie je rostlina z rodu chryzantémy, původně z Paraguaye, která byla používána jako sladilo po tisíciletí. Je doporučována v boji proti obezitě či cukrovce. A také v boji proti kouření. Díky této rostlině totiž vaše tělo nebude mít potřebu po nikotinu. Stévie může být použita jako maska na pokožku, díky svým vstřebávajícím účinkům. Vaše kůže bude také jako bonus krásně hladká.

Stévie může být užita i v boji proti akné či kožnímu zánětu. Je k dispozici ve formě listu, bílého či zeleného prášku nebo ve formě kapalné. Pěstování této rostliny není náročné, což znamená, že si ji klidně můžete nechat vyrůst i u vás doma.

Stévie jako sladidlo je na rozdíl od cukru téměř nekalorická, nepřispívá k tvorbě zubního kazu a je vhodná i pro diabetiky. V listopadu 2011 byla stévie v Evropské unii schválena jako přídatná látka do potravin pod označením E 960. Očekávalo se, že toto rozhodnutí může mít výrazný dopad na trh s cukrem a sladidly.

Pěstování v českých podmínkách: v květináči, ideální je východní parapet, popř. u okna. Stevie nepotřebujete zahrádku ani skleník. Sladké látky se tvoří více, když má rostlina dostatek světla a tepla. Z jedné rostliny lze získat až 0,5 kg sušených lístků. Na léto se doporučuje ji dávat ven a na zimu domů. Rostliny lze dobře tvarovat řezem, snadno obrážejí. Listy lze užívat jak v čerstvém stavu, tak zmrazené nebo sušené.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button