Návod Prevence

Víte, proč si obohatit ranní kávu trochou skořice?

Skořice je oblíbeným kořením, jedinečně voní, její aroma je příjemné a navozuje nám pocit klidu a uvolnění, navíc má schopnost zahřát váš organismus. Skořice patří do poměrně levného druhu koření. Je dostupná takřka všem a koupit ji můžeme v každém obchodě.

Zkuste si trochu skořice přidat do vaší ranní kávy. Existuje totiž tolik důvodů, proč konzumovat skořici..pokud si ji dopřejete hned ráno, nastartujete váš metabolismus, probudíte tělo a budete mít denní přísun skořice splněn.

Kdy konzumovat skořici?

Nejvhodnější je konzumovat skořici v ranních a dopoledních hodinách. Pokud si ji trochu přisypete do vaší kávy, příjemně ji provoní a lehce osladí. Proč si ji však do své kávy přidávat denně?

Posiluje imunitní systém

Skořice posiluje vaši obranyschopnost. Stačí přidat 1/4 lžičky skořice do horké kávy a vaše tělo se začne zbavovat škodlivých virů a bakterií.

Stimuluje mozek

Skořice zlepšuje mozkové funkce a zvyšuje jejich výkon, také pozitivně působí na paměť. Pomáhá vám udržet koncentraci a přispívá k lepší soustředěnosti.

Snižuje hladinu krevního cukru a cholesterolu v krvi

skořicePravidelná konzumace skořice chrání váš organismus před diabetem a vysokým cholesterolem. Stačí skořici pravidelně konzumovat a dopřát si alespoň 6 gramů skořice denně.

Snižuje menstruační bolesti

Skořici by měly konzumovat především ženy, které mají bolestivou menstruaci. Doporučujeme jim pravidelné užívání skořice, ať už v nápojích, tak jako přísadu do jogurtů či ranních kaší.

Zlepšuje krevní oběh a hladinu energie

Teplý nápoj s trochou skořice dokonale stimuluje krevní oběh. Skořice je důležitá pro osoby, které trpí na  studené prsty na nohou a rukou.

Přidejte trochu skořice do vaší černé kávy, cappuccina či jen do ohřátého mléka. Skořice skvěle funguje s černým čajem, mlékem a medem. Uvidíte, že si tuto kombinaci brzy oblíbíte a hned po ránu budete pozitivně naladěni a plní energie.

Zdroj

Zanechte komentář